"Bun venit la UAIC" - anul universitar incepe cu trei zile de evenimente dedicate bobocilor

"Bun venit la UAIC" - anul universitar incepe cu trei zile de evenimente dedicate bobocilor 5 1
5 stele

1457 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

'Bun venit la UAIC' - anul universitar incepe cu trei zile de evenimente dedicate bobocilor

Proaspetii studenti ai Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi vor fi intampinati in primele lor zile de studentie de colegi mai mari, asociatii studentesti, angajati ai Universitatii si reprezentanti ai institutiilor de cultura si angajatorilor din Iasi. Miercuri, 30 septembrie, debuteaza evenimentul "Bun venit la UAIC", dedicate insertiei si orientarii studentilor de anul I.

Timp de 3 zile, in fata Universitatii, studentilor li se va oferi kitul de orientare in studentie – constand intr-o agenda plina de informatii utile ce poate fi folosita tot anul, o mapa ce contine harta campusului, pliante de la serviciile universitatii si alte institutii din Iasi. In plus, vor fi organizate pentru studenti tururi ale orasului, precum si vizite ghidate in Muzeul Universitatii si Biblioteca Centrala Universitara.

Miercuri, pe 30 septembrie, peste 1200 de boboci si-au anuntat prezenta la intalniri cu colegii mai mari, in cadrul celui mai amplu program de mentorat din Romania. Dupa intalnire, toti studentii  de anul I sau mai mari sunt invitati sa ia parte la un concert special Directia 5, ce va avea loc pe Esplanda Corpului B cu incepere de la ora 19.30.

Asociatiile studentesti ii vor astepta pe boboci si in „Zona interactiva", amplasata in campusul "Titu Maiorescu", La Balena. in coltul Asociatiei Prime, vor avea discutii la ceai si cafea, un workshop de publicitate si jocuri de socializare. AIESEC ii va provoca pe studenti la o vanatoare de comori pe echipe, care sa ii familiarizeze cu zona campusului universitar, iar membrii asociatiei Erasmus Student Network le vor face cunostinta cu studentii internationali veniti sa studieze in Iasi timp de un semestru.
 

Deschiderea anului universitar va avea loc miercuri, 30 septembrie, cu incepere de la ora 10.00, in Aula Magna "Mihai Eminescu". Traditionalul curs inaugural va fi sustinut de conf.univ.dr. Luminita Bejenariu, de la Facultatea de Biologie, si se va intitula "Privind in trecut pentru viitor: provocari ale Bioarheologiei moleculare".  Dupa ora 13.00, studentii de anul I vor fi asteptati la deschiderile de an universitar din fiecare facultate.

Miercuri, joi si vineri vor avea loc in Universitate si prezentari destinate bobocilor: Institutul Francez, British Council si compania Xerox le vor vorbi studentilor despre oportunitatile oferite in domeniul dezvoltarii profesionale. in plus, Departamentul Servicii pentru Studenti si Absolventi organizeaza vineri, de la ora 13.00, seminarul Start in cariera, conceput pentru a-i ajuta pe studentii de anul I sa faca primii pasi in aceasta noua etapa a vietii lor.
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!
 
 

Studentie.ro iti recomanda

Taxe fictive la cazare la Iasi Taxe fictive la cazare la Iasi