Burse si cursuri gratuite de chimie, fizica, matematica si dezvoltare personala pentru studenti

0 stele

1148 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  |  2 iun 2015

Burse si cursuri gratuite de chimie, fizica, matematica si dezvoltare personala pentru studenti

Studentii Facultatii de Chimie Aplicata si stiinta Materialelor din Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti si ai Facultatii de Inginerie din Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati beneficiaza, in anii universitari 2014-2015 si 2015-2016, de cursuri gratuite de chimie, fizica, matematica si dezvoltare personala; pentru participarea la modulele de pregatire studentii primesc subventii financiare (burse) in valoare de 350 lei/luna.

Proiectul POSDRU/156/1.2/G/138821 - "Calitate, inovare, comunicare - instrumente eficiente utilizate pentru cresterea accesului si promovabilitatii in invatamantul superior tehnic" se adreseaza studentilor din anul I de studiu de la domeniile: Ingineria materialelor, Ingineria mediului si Inginerie industriala.

Proiectul vine in sprijinul studentilor din anul I care nu au avut posibilitatea sa acumuleze un volum suficient de cunostinte care sa le permita incadrarea in ciclul universitar, favorizând astfel accesul la invatamântul tehnic superior.  

Nu ai studiat chimia, fizica sau matematica in liceu sau nu te simti suficient de bine pregatit la aceste discipline? Nu are importanta! Modulele de pregatire oferite de cele doua facultati au rolul de a asigura o pregatire uniforma, indiferent de specializarea urmata in liceu! Cursurile se vor desfasura in primul semestru al anului universitar 2015-2016. In plus, daca nu stai prea bine cu abilitatile de comunicare ai posibilitatea sa le dezvolti in cadrul modulului de dezvoltare personala care isi propune cresterea adaptabilitatii la realitatile existente pe piata muncii, sondarea si revelarea capacitatilor si a resurselor personale.

O alta veste buna este ca studentii care participa la modulele de pregatire din cadrul acestui proiect primesc subventii pentru autosustinere financiara si beneficiaza de manuale de specialitate gratuite.
Proiectul are ca obiectiv general cresterea calitatii procesului educational, precum si favorizarea accesului la educatia universitara, in anul I de studii, in cadrul Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor din Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti si Facultatea de Inginerie din Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati, prin validarea si certificarea cunostintelor din liceu si prin completarea acestora in cadrul unor module gratuite de pregatire.

Proiectul isi propune ca, prin imbunatatirea procesului educational, sa se mareasca procentul de promovabilitate intre anul I si anul al II-lea, de la aproximativ 50% la cel putin 65-75%.

Pentru informatii suplimentare, accesati pagina proiectului: http://acces.chimie.upb.ro

Date de contact:
Numele: Ioan CALINESCU
Functia: Manager proiect
Institutia: Universitatea Politehnica din Bucuresti;
Detalii de contact: ioan.calinescu@chimie.upb.ro

Numele: Stefan BALTA
Functia: Lider Partener P1
Universitatea Dunarea de Jos din Galati
Detalii de contact: stefan.balta@ugal.ro
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!