Calatorie cu avionul spre Timisoara, destinatia interna de top pentru vara 2017

0 stele

367 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Calatorie cu avionul spre Timisoara, destinatia interna de top pentru vara 2017

Ai vizitat pân─â acum Timi╚Öoara? Ce p─ârere ai de city break-urile interne spre cele mai frumoase destina╚Ťii din România? Dac─â te orientezi spre o c─âl─âtorie cu avionul pentru vara 2017 dar nu vrei s─â cheltuie╚Öti o avere pentru bilete de avion sau cazare, ai putea s─â alegi o minivacan╚Ť─â în Timi╚Öoara, ora╚Öul verde care în 2020 va fi Capitala cultural─â a Europei. În ora╚Öul de pe malul Beg─âi oamenii sunt mai prieteno╚Öi decât te-ai obi╚Önuit, ora╚Öul e mai verde decât multe alte spa╚Ťii urbane din ╚Ťar─â ╚Öi totul î╚Ťi aminte╚Öti de frumoasele ora╚Öe baroce sau medievale din inima Europei. Rezerv─â biletele de avion spre Timi┼čoara ┼či las─â-te surprins de spectacolele în aer liber, concerte ╚Öi festivaluri care preg─âtesc ora╚Öul pentru un an plin de activit─â╚Ťi cu aer cosmopolit. Ora╚Öul e un loc al premierelor, iar sim╚Ťul libert─â╚Ťii ╚Öi cultura european─â se simt la fiecare pas. Capitala Banatului e primul ora╚Ö liber din România, primul ora╚Ö iluminat public, dar ╚Öi primul ora╚Ö unde s-a circulat pentru prima dat─â cu tramvaiul.

Toate str─âdu╚Ťele pitore╚Öti duc spre Pia╚Ťa Unirii

Pia╚Ťa Unirii e cunoscut─â ╚Öi ca Pia╚Ťa Ro╚Öie care aminte╚Öte de mai faimoasa Pia╚Ť─â ro╚Öie din Moscova. Locul e un punct de întâlnire pentru to╚Ťi locuitorii ora╚Öului, dar ╚Öi pentru turi╚Ötii care nu ╚Ötiu de unde s─â înceap─â traseele turistice ╚Öi turul obiectivelor. Pia╚Ťa a fost recondi╚Ťionat─â cu pu╚Ťin timp în urm─â, iar pavajul are o culoare ro╚Öie intens─â, a╚Öa c─â e imposibil s─â o confunzi. În pia╚Ťa central─â po╚Ťi admira Coloana Ciumei ╚Öi Statuia Sfintei Treimi, dar ╚Öi cl─âdirile baroce micu╚Ťe care amintesc de a╚Öez─ârile clasice din Europa continental─â a secolelor trecute. Catedrala romano-catolic─â domin─â centrul ora╚Öului ╚Öi merit─â vizitat─â pentru c─â intrarea e liber─â.

Cea mai veche fabric─â de bere din România

În cinstea nop╚Ťilor din studen╚Ťie ╚Öi a berii ieftine pe care to╚Ťi studen╚Ťii o apreciaz─â, ai putea s─â te opre╚Öti ╚Öi pe la Fabrica Timi╚Öoreana, berea preferat─â a studen╚Ťilor datorit─â pre╚Ťului accesibil, una dintre cele mai vechi fabrici din România, înfiin╚Ťat─â în 1718. Po╚Ťi servi prânzul sau cina la restaurantul Ber─ârie la fabric─â ╚Öi po╚Ťi s─â degu╚Öti câteva feluri de bere la draft.

Bastionul Theresia

Chiar dac─â din vechea cetate nu a mai r─âmas decât un zid care a supravie╚Ťuit trecerii anilor, Bastionul e unul dintre locurile cu tradi╚Ťie pe care le po╚Ťi vizita dac─â zbori spre Timi╚Öoara. Dac─â te opre╚Öti la bastion la ceas de sear─â locul o s─â ╚Ťi se par─â feeric datorit─â proiectoarelor care îl lumineaz─â pe timp de noapte. Ca s─â ajungi la bastion po╚Ťi s─â vii din Pia╚Ťa Unirii pe strada Palanca, de unde vei vedea zidurile înalte ale vechii fortifica╚Ťii. În interiorul cl─âdirii se afl─â ╚Öi Muzeul Banatului. Muzeul se afl─â pe strada Szekely Laslo nr. 1, la subsolul Teatrului Aualeu. Intrarea e liber─â, iar muzeul e deschis în fiecare zi din s─âpt─âmân─â.

Muzeul satului b─ân─â╚Ťean

Ai putea s─â te opre╚Öti la Muzeul etnografic din Timi╚Öoara dac─â te intereseaz─â tradi╚Ťiile române╚Öti vechi de sute de ani. Muzeul are o cultur─â etnografic─â bogat─â, aici po╚Ťi vedea haine sau ii brodate, dar ╚Öi gospod─ârii tradi╚Ťionale sau obiecte me╚Öte╚Öug─âre╚Öti. Merit─â s─â îl vizitezi dac─â vrei s─â cuno╚Öti mai bine cultura ╚Öi varietatea stilului b─ân─â╚Ťean pe care cu greu îl mai recuno╚Öti în zone rurale intrate, la rândul lor, în procesul moderniz─ârii.

Muzeul consumatorului comunist

Chiar dac─â nu ai prins perioada comunist─â, ai putea s─â intri în contact cu o cultur─â pe care o credeai pierdut─â. În ora╚Öul de pe Bega se afl─â un muzeu care aminte╚Öte de Epoca de aur, unde sunt expuse sute de obiecte din perioada comunismului. Cl─âdirea care g─âzduie╚Öte muzeul e cel pu╚Ťin bizar─â pentru c─â muzeul a fost deschis într-un apartament clasic decorat în stil vechi, cu o sumedenie de obiecte de uz casnic, obiecte decorative sau fotografii ori monede vechi.

Cele mai frumoase parcuri

Dac─â pleci într-o vacan╚Ť─â cu avionul spre Timi╚Öoara o s─â ajungi în mod sigur în Pia╚Ťa central─â a ora╚Öului, Pia╚Ťa Victoriei, un loc superb datorit─â cl─âdirilor baroce ╚Öi palatelor cochete ca Palatul Neuhausz, Széchenyi, Hilt ╚Öi Vogel sau Daurbach. La fel ca majoritatea cl─âdirilor din zon─â, Pia╚Ťa baroc─â se remarc─â prin aerul pitoresc. Dac─â te opre╚Öti în Pia╚Ťa Unirii, la num─ârul 1 ai putea s─â vizitezi Palatul baroc, care g─âzduie╚Öte Muzeul de art─â din ora╚Ö.

În cazul în care vei zbura spre Timi╚Öoara în lunile urm─âtoare ╚Öi vei petrece mai multe zile în ora╚Ö, po╚Ťi s─â te plimbi prin parcurile care înconjoar─â Centrul vechi al ora╚Öului. În partea nordic─â te a╚Öteapt─â Parcul botanic, aproape de Opera Na╚Ťional─â se afl─â Parcul castelului, o oaz─â de lini╚Öte ╚Öi verdea╚Ť─â unde te po╚Ťi deconecta oricând sau în Parcul civic. Dac─â î╚Ťi place s─â petreci timp pe malul apei, atunci po╚Ťi s─â î╚Ťi pui pe list─â Parcurile Rozelor ╚Öi Parcul Justi╚Ťiei ori Parcul copiilor, toate la o lungime de b─â╚Ť distan╚Ť─â de zona de agrement de pe malul Beg─âi. În parcul rozelor sunt unele dintre cele mai impresionante gr─âdini de trandafiri ╚Öi un teatru în aer liber unde pe perioada verii se organizeaz─â spectacole ╚Öi concerte de muzic─â. Dac─â pleci într-o escapad─â romantic─â al─âturi de perechea ta, e locul perfect pentru o plimbare în doi înspre asfin╚Ťit.

Plimbare cu vaporașul pe Bega

Dac─â ┼úi-ai luat biletele de avion spre Timi╚Öoara, po╚Ťi s─â profi╚Ťi de o plimbare cu vapora╚Öul pe Bega, cu plecare din Parcul copiilor sau din Sta╚Ťia Catedrala Mitropolitan─â. Plimbarea pe Bega dureaz─â aproximativ 40 de minute, ╚Öi sunt plec─âri zilnice dup─â-masa. Ultima îmbarcare e la orele 19:00, a╚Öa c─â ai suficient timp s─â ajungi ╚Öi tu la unul dintre vapora╚Öe. Plimbarea e gratuit─â ╚Öi e un mod inedit de a surprinde magia ora╚Öului.

Baruri, restaurante și cluburi

Dac─â g─âse╚Öti bilete de avion ieftine spre Timi╚Öoara n-ar fi p─âcat s─â nu pleci într-un weekend break al distrac╚Ťiei pe malul Beg─âi? Nu de alta, dar ora╚Öul e cunoscut pentru via╚Ťa activ─â de noapte, dar ╚Öi pentru dispozi╚Ťia prietenoas─â ╚Öi relaxat─â a petrec─âre╚Ťilor. Dac─â ai chef de pove╚Öti ╚Öi socializare al─âturi de ga╚Öc─â pute╚Ťi s─â v─â opri╚Ťi la barul Bierhaus sau la Casa berii unde pute╚Ťi da gata câteva sortimente diferite de bere numai bun─â s─â î╚Ťi potoleasc─â setea într-o zi torid─â de var─â. Barul e în apropierea Pie╚Ťei Unirii, pe strada Emanoil Ungureanu, la num─ârul 15.

Poate vre s─â ie╚Öi în cluburi ╚Öi s─â mergi la dans. Timi╚Öoara e ora╚Öul tuturor posibilit─â╚Ťilor de distrac╚Ťie. Po╚Ťi s─â ui╚Ťi cine e╚Öti la Bipolar House, un loc unde se spune c─â trebuie s─â î╚Ťi la╚Öi toate probleme afar─â ╚Öi s─â intri în club preg─âtit pentru distrac╚Ťie ╚Öi voie bun─â. Clubul de noapte se afl─â în apropierea Cet─â╚Ťii ╚Öi a Catedralei Ortodoxe, pe strada Victoriei, num─ârul 3. În cazul în care te atrage muzica house, atunci Babilon Dance Club e pentru tine. Locul are un ring de dans generos ╚Öi separeuri numai bune pentru cei care î╚Öi doresc pu╚Ťin─â intimitate. Localul se afl─â în apropierea Universit─â╚Ťii de Vest din Timi╚Öoara, pe strada Eroilor, nr. 9.

În trioul de aur al cluburilor ╚Öi puburilor distrac╚Ťiei se num─âr─â ╚Öi Atu Pub, un loc unde e mai tot timpul coad─â la bar, dar ╚Öi la distrac╚Ťie datorit─â pre╚Ťurilor accesibile ╚Öi atmosferei incendiare din fiecare sear─â. Localul se afl─â în apropierea Parcului copiilor, pe strada Aurelianus, nr. 4. Dac─â vrei s─â petreci câteva ore într-un local minimalist ╚Öi extravagant, po╚Ťi s─â te opre╚Öti la Coco, în apropierea Pie╚Ťei Victoria, pe strada Eueniu de Savoya, nr. 1. Aici se servesc feluri de mâncare ╚Öi b─âuturi rafinate, iar atmosfera e ceva mai aristocrat─â. Pentru iubitorii de muzic─â rock, Club 30 e o oprire obligatorie, clubul e, de altfel, cunoscut nu doar în ╚Ťar─â, ci ╚Öi în str─âin─âtate pentru cele câteva sute de concerte de muzic─â rock, jazz, blues sau pop care au avut loc în incinta localului.

În timpul zilei po╚Ťi s─â te opre╚Öti în localuri mai bine iluminate, cu un meniu mai ofertant. Seara, localul se mai anim─â ╚Öi uneori sunt concerte live de muzic─â folk, jazz sau pop. Adresa localului e Bulevardul Doctor Iosif Bulbuca, num─ârul 20.

Soare puternic? Mergi la bazin sau la ștrand

Nici nu trebuie s─â ajungi la Marea Neagr─â ca s─â te bucuri de ape turcoaz ╚Öi cocktailuri cu umbrelu╚Ť─â care spre sear─â se transform─â în cluburi în aer liber. Printre cele mai cunoscute ╚Ötranduri din ora╚Ö unde po╚Ťi s─â mergi cu ga╚Öca se num─âr─â ╚śtrandul UMT, Heaven, No Name sau Sun Beach. Chiar dac─â nu e╚Öti pe malul m─ârii, nimic nu se compar─â cu o petrecere pe malul apei dup─â asfin╚Ťit.

În zilele toride de var─â po╚Ťi s─â mergi al─âturi de prieteni la Bazinul olimpic de la B─âile C─âlacea cu ape termale, unde sunt amenajate mai multe terenuri de sport ╚Öi o plaj─â artificial─â. Dac─â î╚Ťi place s─â pescuie╚Öti sau vrei s─â explorezi zonele rurale, ai putea s─â mergi la b─âl╚Ťile din jurul ora╚Öului Jimbolia foarte cunoscute pentru b─âl╚Ťile bogate, dar ╚Öi pentru peisajele rurale s─âlbatice. Pe timpul weekendului, po╚Ťi s─â pescuie╚Öti chiar ╚Öi noaptea. Iar în apropiere sunt destule locuri unde po╚Ťi s─â îno╚Ťi în locuri s─âlbatice de o frumuse╚Ťe covâr╚Öitoare.

Rezerv─â-╚Ťi bilete de avion spre Timi╚Öoara în vara 2017 ╚Öi bucur─â-te de o vacan╚Ť─â româneasc─â în stil cosmopolit!

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
 
 
Inchide
Am uitat parola Cont nou
Conecteaza-te prin Facebook

Acum te poti conecta si prin contul tau de Facebook! Da click pe butonul de mai jos si introdu datele tale:

Login with Facebook