Caravana LSRS revine cu editia de toamna

0 stele

742 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Caravana LSRS revine cu editia de toamna

Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) organizeaza intre 27 august si 21 septembrie o noua editie a Caravanei LSRS. Succesul din anii anteriori si reusita editiei din primavara lui 2014 au demonstrat ca interesul tinerilor romani pentru studiile peste hotare este din ce in ce mai mare si nevoia de informatii a acestora creste proportional. De aceea, editia de toamna a Caravanei LSRS va pastra in mare parte formula care a consacrat acest proiect, dar va merge mai departe pentru a le oferi participantilor accesul direct la informatiile care le sunt necesare.

Astfel, Caravana LSRS 2014 - editia de toamna consta in organizarea unor seminarii ce au ca scop informarea, ghidarea si sustinerea tinerilor cu privire la oportunitatile academice internationale. Seminariile sunt sustinute de studenti sau absolventi romani din strainatate si vor consta in prezentarea pasilor necesari in realizarea unei aplicatii de succes la o universitate din afara Romaniei, precum si impartasirea experientelor de studiu si trai peste hotare.

Noutatea toamnei consta in organizarea unor mini-conferinte in paralel cu seminariile obisnuite pe tema studiului in strainatate. Structura acestor mini-conferinte va fi mai elaborata si mai interactiva, menita sa implice activ participantii in procesul de informare. Pe langa prezentarea studiilor in strainatate si a oportunitatilor oferite de diferite tari pentru studentii internationali, la aceste mini-conferinte vor participa speakeri consacrati care au absolvit universitati din strainatate si cu care tinerii prezenti sa poata discuta direct despre ce inseamna studiul la universitatea respectiva si experienta academica in strainatate. De asemenea, se vor organiza workshop-uri pe teme precum procesul de aplicatie, scrisoarea de intentie, posibilitatile de finantare etc., precum si sesiuni de networking informal.

Caravana LSRS 2014
- editia de toamna va ajunge in taberele studentesti si scolare de la Eforie Sud, Costinesti, 2 mai, Vama Veche si Busteni precum si in orasele mari din tara, pentru a asigura posibilitatea pentru cat mai multi tineri interesati de a participa la aceste seminarii si mini-conferinte. Astfel, Caravana va trece prin: Baia Mare, Cluj, Craiova, Caracal, Brasov, Bucuresti, Sighisoara, Sibiu, Iasi, Timisoara, Pitesti si Arad.

Pentru mai multe detalii despre proiect si pentru programul complet al evenimentelor din cadrul Caravanei LSRS, va invitam sa consultati site-ul http://www.lsrs.ro/caravana/
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre:  studii in strainatate  LSRS  caravana lsrs 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!