CARDUL DE CREDIT, AVANTAJOS PENTRU CUMPARATURI

CARDUL DE CREDIT, AVANTAJOS PENTRU CUMPARATURI 3 3
3 stele

12401 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

CARDUL DE CREDIT, AVANTAJOS PENTRU CUMPARATURI

Cardul de credit a fost introdus ca o alternativa la creditele de consum. Achitarea cumparaturilor este avantajoasa, dar scoaterea de numerar inseamna costuri ce depasesc, in unele cazuri, cu mult asteptarile clientilor bancilor.Inainte de a alege un produs bancar sau altul este bine sa va informati foarte bine cu privire la costurile pe care acestea le implica.
Este si cazul cardului de credit, o combinatie intre un credit de consum si `overdraft` (descoperirea de cont). Cardul de credit are utilizare internationalaAcesta permite titularului obtinerea de numerar de la bancomate si achizitionarea de bunuri si servicii cu plata prin POS, direct la comercianti, atat in tara, cat si in strainatate. Diferenta intre descoperirea de cont a unui card de debit si cardul de credit este aceea ca, in timp ce in primul caz operatiunile se efectueaza din disponibilitatile titularului (clientii pot utiliza sume de bani intr-o anumita limita peste soldul existent in cont), pentru un card de credit operatiunile se efectueaza in limita plafonului de credit acordat titularului de banca emitenta a cardului (ca si in cazul unui credit de nevoi personale).
Avantajele cardului de credit
Comparativ cu creditele de consum, avantajul cardurilor de credit (ca si al descoperirilor de card) este acela ca beneficiarul se poate folosi de linia de credit fara sa plateasca dobanda. `Dobanda poate fi evitata daca se ramburseaza banii imprumutati in perioada de gratie. In plus, banii pot fi folositi ori de cate ori este nevoie`, au declarat surse autorizate din BRD Group Craiova.
Alt avantaj este si acela ca nu necesita analiza financiara decat la acordarea imprumutului, astfel ca limita de credit scade pe masura ce banii sunt utilizati si se reintregeste o data cu rambursarea. In plus, cardul de credit reprezinta un imprumut, aflat permanent la dispozitia clientului. Acestea nu sunt insa singurele avantaje ale creditului. `Principalul avantaj al cardului de credit este acela ca este un credit pe viata - clientul beneficiaza de bani, chiar daca isi schimba locul de munca. In plus, in cazul in care cardul este folosit la POS, posesorul sau beneficiaza de o perioada de gratie`, au declarat surse oficiale din Raiffeisen Bank Craiova. Totusi, potrivit acestora, clientii nu beneficiaza de perioada de gratie decat pentru banii folositi la cumparaturi. Potrivit www.zoomfin.ro, in functie de banca, perioada de gratie pentru cardurile de credit variaza intre 59 de zile (CEC) si 30 de zile (Credit Europe Bank).
Dezavantajele cardului de consum
Rapiditatea si facilitatea de a manevra banii costa insa mai mult decat in cazul unui credit pentru nevoi personale. `Dezavantajul este ca, daca se scot bani de la bancomat, dobanda este mai ridicata pentru ca prin acest card se incearca sustinerea platii prin card, si nu prin numerar`, au explicat surse oficiale din Raiffeisen Bank Craiova. Afirmatia este sustinuta si de alti reprezentanti ai bancilor. `Dobanda este mai mare decat la creditele de consum si e firesc sa fie asa atata timp cat sunt credite fara destinatie specifica`, au declarat surse autorizate din BRD Group Craiova.Dobanda de pana la 60%. Potrivit www.zoomfin.ro, pe piata exista aproximativ 70 de carduri de credit emise de Visa (19 in lei si doua in euro), MasterCard (39 in lei si cinci in euro) si American Express (patru).
Daca in cazul creditelor in lei, pentru cumparaturi, dobanda de reclama variaza intre 17,5 si 28%, dobanda anuala efectiva (DAE) variaza intre 18,60 si 60,84%. In ceea ce priveste dobanda pentru retragere de numerar, aceasta este, in majoritatea cazurilor, cu cateva puncte procentuale mai mare (doua pentru dobanda de reclama, respectiv sase pentru DAE). Exista insa si cazuri, putine, ce-i drept, in care cele doua sunt egale sau putin mai mari (doua puncte procentuale pentru DAE), asa cum exista carduri de credit care nu permit retragerea de numerar.Nevoia ii impinge sa contracteze Imprumutul bancar nu mai este de mult un compromis, ci un mod de a avea un trai cat de cat decent.
Multi craioveni sunt dispusi sa contracteze un credit, chiar daca dobanzile si comisioanele aferente acestuia sunt in unele cazuri destul de costisitoare. `Nu-mi permit sa pun deoparte nici un ban din salariu, asa ca singura varianta e creditul, ca asa stiu ca lunar trebuie sa depun banii la banca`, a explicat Adelina Dan, de 30 de ani, din Craiova. Afirmatia este sustinuta si de alti craioveni, mai ales ca nevoia unui imprumut este arzatoare uneori. `Daca tot nu avem cum sa economisim, cand ne arde buza luam de la banca, indiferent de dobanda, ca nu avem ce face. Pana acum am cautat bancile care-mi dau mai mult, indiferent de dobanda`, a declarat Costel Petre, de 40 de ani. Obtinerea cardului de credit Obtinerea cardului de credit este conditionata de o vechime in munca de minimum trei luni. Varsta minima a beneficiarului este de 18 ani, iar cea maxima - 68 de ani.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: Credit  CARDUL  CUMPARATURI  AVANTAJOS 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!
 
 

Studentie.ro iti recomanda

ZIUA 26 - ZI DE ACCES LA CULTURA ZIUA 26 - ZI DE ACCES LA CULTURA