Care este cea mai mare amenintare pentru specia umana in viziunea lui Stephen Hawking?

0 stele

969 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Care este cea mai mare amenintare pentru specia umana in viziunea lui Stephen Hawking?

Renumitul fizician de origine britanica Stephen Hawking, teoretician al originii universului, unul dintre cei mai mari cosmologi contemporani si proaspatul subiect al filmului premiat cu Oscar "The Theory of Everything" a fost intrebat recent care considera el ca este in momentul de fata cea mai mare amenintare pentru specia umana.


Fizicianul in varsta de 73 de ani, care detine catedra de matematica la Universitatea Cambridge, detinuta candva de Isaac Newton, nu a vazut niciodata viitorul omenirii prin niste ochelari roz, el fiind de parere ca, in momentul de fata agresivitatea este cea mai mare amenintare pentru specia noastra. Hawking a adaugat ca, daca in trecut agresivitatea a ajutat specia umana sa supravietuiasca, pentru ca prin comportamentul agresiv oamenii pesterilor reuseau sa obtina hrana, teritoriu sau un partener care sa le asigure continuitatea, astazi, agresivitatea risca sa ne distruga. Un razboi nuclear major ar putea fi in conceptia lui Hawking sfarsitul civilizatiei si poate, sfarsitul rasei umane.


In 2013, vorbind despre agresivitate, Stephen Hawking a dat vina pe codul nostru genetic care are inscrise in el „instinctele egoiste si agresive”. In aceste conditii, fizicianul a mai comentat pentru The Canadian Press ca va fi destul de dificil pentru specia noastra sa evite dezastrul in urmatoarea suta de ani. Fizicianul de geniu mai crede ca daca instinctele noastre naturale nu ne vor ucide, inteligenta artificiala ar putea in schimb sa faca asta: „Oamenii, care sunt limitati de evolutia lor biologica lenta, nu ar putea concura (n.r: cu inteligenta artificiala) si ar fi inlocuiti”.


Intrebat care ar fi solutia pentru a combate distrugerea speciei umane intr-o astfel de situatie, Hawking a raspuns ca explorarea spatiului poate fi o barca de salvare pentru specia noastra, si ca omenirea trebuie sa continue sa exploreze spatiul. Acesta este viitorul pe termen lung al speciei umane in viziunea celebrului fizician, completand ca disparitia umanitatii poate fi prevenita doar prin colonii de oameni ce vor fi realizate pe alte planete...



Foto: indiewire.com



 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!