Care este viitorul pietei auto din Romania

0 stele

854 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 26 nov 2011

Care este viitorul pietei auto din Romania
"Solutii de dinamizare a pietei automotive din Romania" este un eveniment dedicat industriei automotive din Romania, care se va desfasura joi, 8 decembrie 2011, la Hotel InterContinental din Bucuresti.

Evenimentul are drept obiectiv implicarea specialistilor din domeniu in discutia principalelor puncte de interes din industria auto si in realizarea unei analize a perspectivelor de dezvoltare in 2012.

Piata auto este considerata principalul motor al exporturilor romanesti, exportul de vehicule si componente auto reprezentand aproape 20% din totalul realizat de tara noastra in 2010.

Balanta export-import a atins anul trecut un excedent de aproape 3 miliarde de euro, industria auto contribuind astfel la o scadere a deficitului comercial al Romaniei.

Piata auto romaneasca, spre deosebire de cea din vestul Europei, se bazeaza in mod special pe creditare, fie ca vorbim de credite bancare sau leasing, si nu pe economii. In aceste conditii este important cum vor reactiona bancile la nevoile pietei si care sunt perspectivele de relansare a leasing-ului pe segmentul corporate.

Printre temele discutate la eveniment se numara:
- Care sunt pespectivele exporturilor industriei automotive pentru 2012;
- Cum vor evolua vanzarile auto in 2012;
- Cu ce servicii conexe (marketing si vanzari) si solutii inovative vin importatorii si dealerii pentru a dinamiza vanzarile auto;
- Cum va ajuta industria auto Programul de Stimulare a Innoirii Parcului National Auto - Rabla 2012;

- Care va fi trendul vanzarilor catre companii si care sunt solutiile pentru flote;
- Care sunt perspectivele cresterii creditarii si ce solutii concrete propun bancile pentru sectorul auto;
- Care sunt solutiile pentru relansarea leasing-ului pe segmentul corporate;
- Cum pot creste volumul vanzarilor programele "buy-back"; Nou vs. Second-hand. Cum va arata anul viitor piata auto second-hand;

- Care sunt pespectivele de crestere a pietei anvelopelor;
- Cum va evolua piata asigurarilor auto in 2012. Cum vor evolua tarifele de prima RCA si Casco anul viitor.

Evenimentul se adreseaza asociatiilor din industria automotive, companiilor producatoare de vehicule si componente auto, importatorilor si dealerilor auto, furnizorilor de solutii, echipamente si servicii specifice industriei, comerciantilor de masini second-hand, service-urilor auto si dezmembratorilor, bancilor, companiilor de leasing si leasing operational, investitorilor, companiilor de asigurari, companiilor de rent-a-car, companiilor de consultanta si caselor de avocatura.
Citeste stirile pe mobil: m.ziare.com
Via Ziare.com

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!