Ce au in comun mai multi tineri acceptati la 8 cele mai bune facultati americane?

0 stele

712 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 10 apr 2015

Ce au in comun mai multi tineri acceptati la 8 cele mai bune facultati americane?

Multi dintre voi stiti deja ce inseamna Ivy League. Este vorba de un grup de 8 cele mai bune universitati din America, unde doar cei mai buni dintre cei mai buni elevi sunt acceptati. A fi acceptat la toate cele 8 universitati din acest grup, reprezinta o performanta rara, pe care au bifat-o insa mai multi tineri care au ceva in comun. Toti acesti tineri sunt copii de imigranti.

Victor Agbafe, proaspat acceptat la toate cele 8 universitati din Ivy League, este fiul unor imigranti din Nigeria. Munira Khalif care a reusit aceeasi performanta este fiica unor imigranti somalezi. Kwasi Enin care a devenit subiect de prima pagina a ziarelor anul trecut pentru aceasta performanta, este actualmente student in primul an la Universitatea Yale, parintii lui fiind imigranti in SUA din Ghana. Aceeasi situatie ca adolescentii mai sus amintiti o au si Harold Ekeh, ai carui parinti au emigrat din Nigeria sau Stefan Stoykov ai carui parinti au emigrat in SUA din Bulgaria. 

 
Pe langa faptul ca toti acesti tineri au fost acceptati in toate cele 8 cele mai bune universitati din America (Brown University, Columbia University, Cornell University, Dartmouth College, Harvard University, the University of Pennsylvania, Princeton University si Yale University) ei au primit scrisori de acceptare si din partea altor universitati si colegii prestigioase americane. Trei dintre ei au mai fost acceptati si la Stanford, cea mai competitiva universitate din SUA si unul dintre ei a fost acceptat si la MIT (Massachusetts Institute of Technology) care furnizeaza lumii unii dintre cei mai buni profesionisti in domeniul tehnologiei.
 
Multi dintre acesti elevi remarcabili au declarat ca succesul lor se datoreaza in mare parte parintilor lor care au crescut in afara Statelor Unite. Munira Khalif a spus pentru publicatia americana Star Tribune: „Cand eram mica, mama mi-a povestit despre ce a insemnat pentru ea viata in Somalia. Bunicul meu a fost un individ revolutionar care a tinut foarte mult sa isi educe nu numai fiii dar si fiicele. Mama mea a avut aceasta oportunitate si mi-a oferit-o la randul ei si mie. Si din acest motiv m-am gandit ca trebuie sa ofer la randul meu ceva inapoi”...
 
 
 
 
Foto: indystar.com
 
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!