Ce faci dupa o noapte de amor neprotejat

0 stele

3995 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Ce faci dupa o noapte de amor neprotejat

Ai avut parte de o noapte de amor liber, fara niciun fel de protectie. Intre 50 si 72% dintre oameni sustin ca li se intampla adesea sa faca sex neprotejat. Totusi, ce este de facut?

Exista cateva solutii la care trebuie sa apelezi ca sa minimizezi riscurile.

In primele 30 de minute

In cazul unei infectii cu transmitere sexuala sau a unei sarcini nu prea ai mare lucru de facut. In schimb, ca sa eviti o infectie urinara, e bine sa urinezi in prima jumatate de ora dupa o partida de sex neprotejat, sustin specialistii. In felul acesta uretra este curatata si bacteriile sunt eliminate.

In primele 72 de ore

Daca nu ai un dispozitiv intrauterin care sa te protejeze de sarcina, atunci trebuie sa apelezi la planul B. Ce inseamna asta? Sa iei asa-numita pilula de a doua zi. E un contraceptiv de urgenta care se poate lua in termen de 72 de ore de la partida de amor neprotejat. In acest caz, eficacitatea ei este de 89%, insa daca o iei la 24 de ore dupa ce ai facut amor eficacitatea ei creste la 95%.

Dupa doua saptamani

La doua saptamani dupa ce ai facut sex neprotejat iti poti face deja un test de sarcina. Unele dintre ele ofera informatii cu o exactitate de 99%. Insa daca vrei sa fii in totalitate sigura, atunci trebuie sa te programezi si la un control ginecologic.
Pentru depistarea bolilor cu transmitere sexuala e bine sa faci niste analize. Acestea vor depista gonoreea, sifilisul, chlamidia, HIV si hepatitele B si C. Acestea se fac in primele doua saptamani de la contactul neprotejat. Daca testele pentru HIV si hepatite au iesit negative, se repeta la sase luni dupa.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!