Ce sa faci inainte de examenul de admitere

0 stele

666 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 11 iul 2014

Ce sa faci inainte de examenul de admitere

Ziua examenului de admitere la facultate se apropie cu pasi repezi? Perfect, inseamna ca in curand vei putea lasa in urma stresul si te vei putea concentra asupra activitatilor de vacanta! Pana atunci, insa, iti oferim cateva strategii deloc miraculoase ori originale, dar foarte eficiente, pentru a scapa nevatamat si cu o nota grozava de ziua cea mare!


Dormi, dormi, dormi

Vei avea timp berechet pentru nopti albe odata intrat la facultate. Pana acolo, insa, inainte de ziua examenului de admitere, sa nu care cumva sa iti treaca prin cap sa repeti pana in ultima clipa. Un somn bun inainte de proba este vital, daca vrei sa dai randament maxim!


Savureaza un mic dejun satios, dar nu greu

Infrupta-te dintr-un bol de lapte cu cereale integrale, spre exemplu, in dimineata zilei examenului de admitere. Iti va oferi energie pret de cateva ore bune, perfect pentru a supravietui examenului fara sa ti se faca o foame de lup pe la jumatatea lui. In plus, 1-2 bucatele de ciocolata neagra nu strica nici ele - te vor ajuta sa te concentrezi mai bine!


Hidrateaza-te

Ia cu tine o sticla de apa/suc pentru a infrunta cu brio temperaturile, probabil nu tocmai mici, din sala de examen. Hidratarea iti este necesara si pentru a fi in forma maxima - asadar, nu consuma alcool in seara de dinaintea examenului, nici bauturi diuretice (cafea, ceai verde/negru etc.) in dimineata zilei respective.


Prezinta-te la examen mai devreme

Examenul de admitere la facultate incepe la ora 9? La 8,30 tu ar trebui sa fii deja acolo, cautandu-ti de zor un loc confortabil in sala. Pe langa faptul ca iti vei putea alege locul in care sa te simti cel mai relaxat cu putinta, intervalul ramas pana la inceperea examenului iti ofera prilejul si de a-ti gestiona stresul si emotiile. Respira adanc si evita sa interactionezi cu colegii de suferinta care par sa dea pe dinafara de anxietate.


Concentreaza-te si nu te grabi

Odata ce ai sub nas subiectele de examen, incepe prin a citi fiecare cerinta in parte cu maxima atentie. Apoi, fa-ti un plan de lucru pe ciorna si pune-te pe treaba. Nu te grabi sa termini - acorda-ti ragazul necesar pentru a revizui ce ai scris, dar nu obsesiv, astfel incat, la final, sa ajungi la concluzia ca n-ai facut nimic bine!

Foto: huffingtonpost.com

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!