Ce sa le raspunzi prietenilor si familiei cand te intreaba "Ce faci dupa absolvire?"

0 stele

989 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  |  4 iul 2014

Ce sa le raspunzi prietenilor si familiei cand te intreaba 'Ce faci dupa absolvire?'

Indiferent de ce facultate ai absolvit, unde locuiesti, in ce domeniu ai obtinut diploma de licenta sau ce nota ai luat, incepe sa te framante intrebarea "Si acum ce fac?"

Dupa ce termini cu toate examenele si licenta, nu numai tu te vei intreba ce urmeaza sa faci, ci si familia, prietenii, rudele, ceea ce va fi cu atat mai stresant. Exista mai multe tipuri de raspunsuri politicoase pe care poti sa le oferi si cu care poti iesi usor si fara nervi din situatie. Iata cateva exemple:
 

Raspuns 1: Inca ma gandesc

Acest raspuns ii va face pe cei din familie si gasca de prieteni sa creada ca si tu ti-ai pus deja aceasta intrebarea si esti pe punctul de a te decide ce faci cu viata ta profesionala de acum inainte, ca inca analizezi oferte si posibilitati.


Raspuns 2: Sunt in discutii cu consilierii in cariera din facultate

Multor oameni, mai ales celor apropiati tie, le place sa-i sfatuiasca pe altii cu privire la viitorul lor, insa nu toate sunt ajutatoare si constructive. De aceea, daca le spui ca deja vorbesti cu oameni specializati sa te consilieze in cariera, vei fi mai mult decat politicos si te vei scuti singur de explicatii suplimentare sau de prelungirea unor discutii inutile.


Raspuns 3: Vorbesc cu cineva despre posibile oportunitati de job

Nu trebuie sa dai detalii exacte si nici nume ale persoanelor. Faptul ca ii anunti ca esti in cautare de joburi prin intermediul cunostintelor va fi suficient si va evita inmultirea intrebarilor pe aceasta tema.


Raspuns 4: Ii voi ajuta pe ai mei pentru o perioada

Acest lucru poate sa insemne fie ca ii ajuti pe ai tai in dezvoltarea unei afaceri sau ca vei ajuta un membru al familiei care are probleme de sanatate. In timp nu vei fi nevoit sa oferi detalii pe care nu-ti doresti a le impartasi mentionand ca iti vei ajuta familia intr-un fel sau altul, oamenii din jurul tau vor sti ca ai deja planuri pentru perioada imediat urmatoare.


Raspuns 5: Inca nu sunt sigur, dar sunt deschis la sugestii

Oamenii care te intreaba ce ai de gand sa faci acum ca ai absolvit facultatea o fac din mai multe motive: le pasa de tine, vor sa-ti dea sfaturi, cred ca te pot ajuta in vreun fel sau, pur si simplu, sunt curiosi la ce te-ai gandit. Raspunde-le ca nu esti inca sigur, dar ca esti foarte deschis la propuneri. Nu stii niciodata de unde sare iepurele si cum te poate pune cineva in legatura cu alte persoane avizate care sa te ajute pe mai departe in cariera. Indiferent de ce planuri ai, la urma urmei, nu ai niciun motiv sa fii reticent in fata unei oportunitati care sa-ti asigure viitorul profesional.

Acum, ca tot a venit vorba, tu ce planuri ai dupa absolvire?

Andreea Catan
Foto: youngsday.com
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!