Cei mai ingeniosi studenti ai Universitatii Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iasi sunt pusi la incercare!

0 stele

636 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Cei mai ingeniosi studenti ai Universitatii Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iasi sunt pusi la incercare!

In perioada 6-7 martie, studentii Universitatii Tehnice vor concura la etapa locala a competitiei ingineresti European BEST Engineering Competition (EBEC)!

Vineri, 6 martie, competitia  inginereasca EBEC Iasi debuteaza cu activitatea Show&Tell de la ora 17:00, in cadrul Facultatii de Inginerie Electrica, Energetica si Informatica Aplicata, in sala de conferinta Hurmuzescu. Activitatea reuneste cei mai buni studenti ai facultatilor de inginerie si le ofera oportunitatea de a-si promova proiectele personale.

EBEC este o competitie europeana cu structura piramidala: etapa locala, etapa nationala/regionala si etapa finala.

Evenimentul este impartit in doua sectiuni: Team Design si Case Study. Echipele, formate din cate 4 studenti, vor primi tematicile pentru fiecare sectiune si vor avea 4 ore la dispozitie pentru a veni cu cele mai inedite prototipuri si solutii.

Cele 2 sectiuni constau in:

  • Case Study - urmareste abilitatile de planificare si organizare ale studentilor in rezolvarea unei probleme reale din viata de zi cu zi a societatii, dezvoltand o solutie teoretica.
  • Team Design - urmareste abilitatile practice ale studentilor, astfel incat provocarea consta in realizarea unui prototip din diferite materiale neconventionale care indeplineste anumite conditii de rezistenta, stabilitate si mobilitate.


EBEC Iasi reprezinta una dintre cele 86 de competitii locale, in urma carora castigatorii ajung la una din cele 15 etape regionale, iar ulterior la etapa Finala ce va avea loc anul acesta in Porto, Portugalia!

Hai si tu la competitia studentilor ce dau startul inovatiei! Drumul spre Porto e mai scurt decat iti imaginezi!
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: universitatea tehnica iasi  EBEC  ebec iasi  Show&Tell 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!