Cei mai ticalosi oameni din lume

0 stele

650 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Cei mai ticalosi oameni din lume

Au avut de ales intre bine si rau.
Au ales raul fara ezitari, indoieli sau remuscari.


Rodney Castleden

In lume exista multi ticalosi. De la tiranii care in mod deliberat si sistematic comit crime oribile la scara uriasa, ucigand, torturand, bombardand si schilodind, pana la indivizii care comit acte solitare de marsavie, pentru care vor fi condamnati de-a pururi.
 
Ierarhizarea raului nu este deloc simpla. Raul depinde intr-o oarecare masura de „spiritul vremii”. Structura cartii arata existenta mai multor tipuri de rau, personajele alese de autor fiind grupate in functie de raul comis.

Schimbarile politice si sociale joaca un rol important; intotdeauna exista oameni ticalosi care asteapta sa profite de ocazie pentru a prelua puterea - si a abuza de ea.


Istoria este blanda cu unii, aspra cu altii. Este necesar sa examinam situatiile cu atentie si sa ne intrebam daca un personaj istoric a fost cu adevarat pe atat de rau (sau, de ce nu, pe atat de bun) pe cat a fost descris. In cartea de fata Rodney Castleden incearca sa rectifice cateva dintre nedreptatile trecutului.

De acelasi autor au aparut la Editura Meteor Press cartile Conflicte care au schimbat lumea, Inventii care au schimbat lumea, Oameni care au schimbat lumea, Evenimente care au schimbat lumea si Descoperiri care au schimbat lumea.

 

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!