Cele mai bune zone si cartiere de locuit in Bucuresti

0 stele

947 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 30 nov 2015

Cele mai bune zone si cartiere de locuit in Bucuresti

 Capitala tarii a devenit un punct de atractie pentru multi dintre romanii din provincie, din diverse motive: fie pentru ca aici se gasesc mai usor locuri de munca, fie pentru ca exista posibilitatea de a studia anumite specializari, fie pentru ca pur si simplu vor o schimbare de peisaj. Pentru a sta in Bucuresti, insa, ei trebuie sa isi gaseasca si o locuinta. Cand vine vorba despre piata imobiliarelor, circula multe legende, printre care se numara si cele referitoare la cele mai bune zone si cartiere de locuit in Bucuresti. 

Daca vrei si tu sa afli care sunt acestea, iata cateva informatii utile!

O lista cu cele mai bune zone si cartiere de locuit in Bucuresti

Cand vorbim despre cele mai bune zone si cartiere de locuit in Bucuresti, trebuie sa luam in considerare cativa factori: siguranta cetatenilor, preturile si distanta fata de statiile mijloacelor de transport in comun si cea fata de spitale, scoli, piete, supermarketuri si farmacii.

 

Printre cartierele cele mai sigure din capitala se numara cele din zonele rezidentiale, insa cum nu toti isi permit sa scoata bani grei din buzunar pentru inchiriere sau pentru cumparare, ei ajung sa isi indrepte atentia catre Dristor, Militari, Drumul Taberei si Titan. Pe lista neagra se afla doua cartiere cu o reputatie care lasa de dorit: Ferentari si Rahova.

Revenind la cartierele rezidentiale, in ultimul timp, se pare ca afacerile imobiliare au inflorit, numarul locuintelor construite in zonele limitrofecrescand pe zi ce trece. Pe langa o atmosfera linistita, daca te gandesti sa te muti intr-un astfel de cartier din Pipera, de exemplu, te poti bucura si de spatii verzi si piscine la care au acces numai locatarii complexului. In schimb, trebuie sa fii pregatita sa scoti din buzunar in fiecare luna sume care pot depasi valoarea de 100 de euro, pentru a achita doar intretinerea acestora.

Privind problema din punctul de vedere al distantei fata de statiile mijloacelor de transport si fata de institutiile importante precum spitalele si scolile, cele mai bune zone de locuit din Bucuresti sunt, desigur, cele care converg catre centrul orasului. Lasand deoparte aglomeratia, cartierele din inima Capitalei, dar si cele pericentrale, cum ar fi Vitan, iti ofera posibilitatea de a accesa orice serviciu public intr-un timp mai scurt decat daca ai locui intr-o zona limitrofa. Daca luam in calcul costurile, insa, nici de aceasta data nu putem spune ca traiul in zona centrala ii este accesibil oricui.

Afla mai multe pe DIVAHAIR.RO 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!