Cele mai ciudate strazi din lume!

0 stele

1425 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Cele mai ciudate strazi din lume!

Nu, nu, nu ne vom referi la cele din Romania. Cele din Romania pot fi descrise ca avand cele mai multe gropi din lume, cel mai prost asfalt, sau cele mai putine sanse de a suporta traficul si maiaglomerat de peste cativa ani. Exista insa in lume, cateva strazi concepute parca anume pentru a pune la incercare prespicacitatea si telentul soferilor care trebuie sa le strabata. Iata-le:

 

1. Lombard Street, San Francisco

Strada a fost construita in 7 sectiuni foarte scurte de drum, legate intre ele de curbe foarte stranse. Bineinteles ca este o strada cu sens unic in care parcarea este interzisa si pe care ar fi mai indicat sa nu te aventurezi daca nu ai o experienta de sofer relevanta. Parcurgerea ei este o adevarata provocare chiar si pentru cei mai indemanatici soferi.
 
 

2. Sensul giratoriu magic din Marea Britanie

Spuneam mai devreme ca strada Lombard din San Francisco este o provocare pentru soferi? Ei bine, sa vedeti aici provocare... The Magic Roundabout din Swindon (Marea Britanie) e mai mult decat atat. Este una dintre cele mai dificile intersectii din lume, in care se afla 5 sensuri giratorii. E ca un labirint sau ca o problema cu adevarat grea de matematica.
 
 

3. Yonge Street, Canada

 
Cea mai lunga strada din lume se afla in Canada si masoara 1 178 de mile, fiind cosiderata un eveniment cu semnificatie istorica nationala. Desi a fost inclusa in Guinness Book, niste modificari facute de carte in 1990, au dus la scoaterea acesteia din cuprinsul ei. Pe canadieni nu-i deranjeaza acest lucru si continua sa o considere in continuare cea mai lunga strada din lume.
 
 

4. 9 de Julio, Buenos Aires

Numele acestei strazi, cea mai lata din lume, este dat in cinstea Zilei Independentei Argentinei. Strada are 9 benzi si are aproape 100 de metri latime, putand fi visul oricarui sofer bucurestean satul de aglomeratia din trafic de la orice ora din zi.
 
 

5. Putrajaya, Malaysia

 
Acesta este cel mai mare sens giratoriu din lume, atat de mare incat adaposteste o padure in centrul lui. Inconjurarea lui ar insemna parcurgerea a peste 3 kilometri de drum.
 
 
 
 
Foto: wmnlife.com
Foto principala: travel-tips.s3-website-eu-west-1.amazonaws.com
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!