Cele mai frecvente probleme de functionare ale unui ascensor

Cele mai frecvente probleme de functionare ale unui ascensor 5 1
5 stele

313 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  |  4 nov 2016

Cele mai frecvente probleme de functionare ale unui ascensor
(P) Cele mai multe erori de functionare ale ascensoarelor pot fi prevenite printr-o inspectie amanuntita si lucrari de mentenanta preventive. Verificarile regulate si intretinerea echipamentelor cresc productivitatea si evita defectiunile majore.

Intr-o cladire de birouri, de pilda, dar si in alte tipuri de cladiri, fie ca vorbim despre locuinta, aeroporturi sau centre comerciale, ascensoarele reprezinta un element de confort. Extrem de folositoare, lifturile pot avea, insa, si probleme.

Timpul lung de asteptare si avariile frecvente ale ascensoarelor reprezinta inconveniente in folosirea eficienta a lifturilor si semne clare de uzura. In aceste cazuri, implementarea unor practici simple de intretinere a ascensoarelor este necesara.

Daca mentenanta ascensoarelor este trecuta cu vederea sau nu se face corespunzator, acestea se vor degrada rapid. Timpul de raspuns va creste, iar defectiunile vor aparea mai des. Pe de alta parte, durata de viata va fi scurtata si, cel mai important, siguranta celor care folosesc ascensoarele va fi pusa in pericol.

Unele probleme de functionare aparute in cazul ascensoarelor, printre care operarea lenta si pauzele de functionare, sunt evidente. Altele - cum ar fi consumul mare de energie si generarea zgomotelor - apar cand defectiunile nu sunt remediate o perioada mai lunga de timp. De aceea, aceste probleme de functionare trebuie rezolvate cat mai repede.

Va prezentam cele mai comune erori care pot aparea in cazul ascensoarelor pentru a sti cand este momentul sa sunati un expert.
Probleme de functionare ale ascensoarelorTimpul de asteptare este mai lung sau comenzile sunt incurcate

Daca se intampla adesea ca lifturile din cladirea dumneavoastra sa raspunda greu la comenzi sau sa le incurce, este posibil ca acesta sa aiba nevoie de o revizie sau de modernizare.

Interesati-va cand a fost efectuata ultima actiune de intretinere a liftului si discutati cu administratorul cladirii despre problemele pe care le-ati observat. Recomandat este sa contactati specialistii MP IFMA si sa cereti o evaluare a ascensorului.

Apar probleme cu deschiderea usilor

Problemele aparute la nivelul usilor ascensorului se numara printre cele mai frecvente. Daca usile ascensorului pe care il utilizati se blocheaza adesea ramanand deschise, este posibil ca pragul pe care acestea ruleaza sa aiba nevoie de reparatii sau curatare. Erorile pot fi cauzate insa si de defectiuni ale motorului care opereaza usile, care se poate supraincalzi.

Pastrarea ascensoarelor intr-o stare buna de functionare este, asadar, importanta pentru siguranta utilizatorilor, dar si pentru confortul acestora in timpul deplasarii de la un etaj la altul, mai ales in cazul cladirilor foarte inalte.

De aceea, contactarea unei companii cu experienta in domeniul proiectarii si montarii de ascensoare, care ofera servicii de mentenanta si modernizare, precum MP IFMA, care are 55 de ani experienta in domeniu, este extrem de importanta pentru "sanatatea" ascensorului.
Via Ziare.com

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!