Cele mai frecvente probleme sexuale ale cuplurilor. Cum pot fi rezolvate?

0 stele

1447 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Cele mai frecvente probleme sexuale ale cuplurilor. Cum pot fi rezolvate?

Specialistii din intreaga lume s-au aliat si au realizat o lista a celor mai frecvente probleme sexuale pe care le au cuplurile din zilele noastre. Mai mult decat atat, sexologii au dezvaluit si cum pot fi rezolvate acestea.

Femeile ajung greu la orgasm

Terapeutul sexual Laurie Watson a afirmat ca majoritatea femeilor care ajuns in cabinetele sexologilor se plang ca nu au orgasm in timpul sexului cu penetrare. Expertul le recomanda cuplurilor sa realizeze faptul ca nu vaginul este centrul placerii sexuale la femei, ci clitorisul.

Potrivit studiilor, doar 20% dintre femei ajung la orgasm in timpul actului sexual cu penetrare, insa chiar si acestea au nevoie si de stimulare manuala sau orala. Laurie Watson afirma ca cele mai bune pozitii pentru orgasm sunt atunci cand femeia sta deasupra sau cand femeia sta sub, cu spatele pe o suprafata rigida si cu
soldurile putin ridicate.

Fanteziile neindeplinite

Specialistii spun ca alta problema pe care o intampina cuplurile este legata de dorintele sexuale care nu se potrivesc si nu sunt indeplinite. Sexologul Tammy Nelson spune ca aceste probleme apar inca de la inceputul relatiei si, chiar daca atractia sexuala este foarte mare, tot nu sunt puse in practica toate fanteziile sexuale.

Pentru a rezolva aceasta problema si a nu se ajunge la certuri pe tema dorintelor sexuale, partenerii trebuie sa discute deschis despre ce isi doresc in pat si sa ajunga la o cale de mijloc.

Problemele erectile ale barbatilor

Ejacularea prematura si disfunctiile erectile se afla si ele in topul celor mai frecvente probleme sexuale cu care se confrunta cuplurile. Din cauza acestor probleme, barbatii dezvolta anxietate puternica si evita pe cat posibil partidele de amor. Psihoterapeutul Danielle Harel afirma ca femeile care sunt in relatie cu astfel de barbati cred ca problema porneste de la ele, considerandu-se neatragatoare pentru masculi.

In astfel de cazuri, este foarte important ca partenerii sa discute si sa se sprijine reciproc, pentru a nu inrautati lucrurile.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!