Cele mai stranii inventii ale anului 2011

Cele mai stranii inventii ale anului 2011 4 13
4 stele

20178 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Cele mai stranii inventii ale anului 2011

Tehnologia avanseaza cu viteza luminii si, odata cu ea, inventiile apar unele dupa altele. Ingenioase si uimitoare, inventiile anului 2011 sunt cu adevarat demne de remarcat si retinut. Iata-le pe cele mai stranii dintre acestea!

 

 


Autobuzul pe sub care trec masini
Autobuzul pe sub care trec masini

Chinezii sunt unii dintre cei mai prolifici inventatori - ei sunt aceia care, in 2011, au anuntat crearea unui autobuz pe sub care pot circula foarte bine masinile. O astfel de inventie, intr-o lume din ce in ce mai aglomerata, este cat se poate de binevenita.

In plus, acest autobuz futurist este si economic: pe acoperis are montate panouri solare. Un asemenea autobuz poate transporta pana la 1200 de persoane.

Sursa foto: 10awesome.com


Oglinda medicinala
Oglinda medicinala

Tanarul Ming Zher Poh, student la Institutul Tehnologic din Massachussetts, este inventatorul oglindei medicinale, dotata cu un software care le permite pacientilor cu probleme cardiovasculare sa isi verifice tensiunea oricand isi doresc. Pacientii nu trebuie decat sa se aseze in fata oglinzii care le va indica imediat tensiunea.

Sursa foto: 10awesome.com


Print Brush
Print Brush

Acest gadget, creat de Alex Breton, un inginier din Stockholm, a fost denumit "Print Brush" si este, de fapt, un aparat care imprima orice imagine direct pe hartie sau orice alta suprafata plana prin simpla apasare. Aceasta imprimanta inteligenta poate fi folosita pe cele mai diverse materiale: hartie, plastic, lemn sau panza.

Sursa foto: 10awesome.com


Maneca dotata cu armura
Maneca dotata cu armura

Aceasta inventie curioasa (dar foarte eficienta!) aparuta in 2011 le-ar putea fi de folos politistilor in lupta lor contra criminalitatii. Aceasta maneca este echipata cu un dispozitiv care produce socuri electrice, cu o camera video si cu un laser care ar trebui sa descurajeze orice infractor agresiv.

 

Creatorul acestei maneci high-tech este David Brown, un cameraman, caruia i-au fost necesari 7 ani pentru a crea modelul ideal care sa imbine confortul si siguranta.

Sursa foto: 10awesome.com


Testerul de formaldehida
Testerul de formaldehida

Acest gadget a primit medalia de argint la expozitia de inventii de la Generva din 2011. Creat de catre o echipa de la Institutul de Textile si Imbracaminte, condus de prof. Jinlian Hu, acest tester poate fi folosit de oricine. Utilitatea lui? Indica nivelul de formaldehida prezent in cele mai diverse obiecte, de la haine la mobila si pereti.

Sursa foto: 10awesome.com


Google Prius
Google Prius

In prezent, Google testeaza, pe o masina Toyota Prius, un sistem care ar trebui sa permita automobilelor sa mearga singure! Pentru a putea functiona, sistemul trebuie sa adune, in prealabil, informatii de pe o anumita ruta - semnele de circulatie prezente etc.

Abia apoi masina poate porni de una singura, desi este necesara prezenta unui sofer. In cazul in care acest sistem se va dovedi utilizabil, inventia celor de la Google ar trebui sa reduca simtitor numarul de accidente rutiere.

Sursa foto:
10awesome.com


Masina care zboara
Masina care zboara

Automobilul-avion din imagine este prima masina din lume care zboara. A fost inventata de un grup de studenti de la MIT si a fost dezvoltata de o companie americana, numita Terrafugia.

 

Desi conceptul a aparut in 2006, cand a fost si premiat, masina zburatoare urmeaza sa fie lansata abia anul acesta. Dupa cate se pare, aceasta ar trebui sa poata fi folosita atat ca masina, cat si ca avion. Pretul sau? 194.000 dolari.

Sursa foto: 10awesome.com

 

Autor: Dana Saporan

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: APARAT  GADGET  INVENTIE  inventii 2011 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!