Cele mai vandute carti din Romania in 2010

Cele mai vandute carti din Romania in 2010 5 2
5 stele

4342 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Cele mai vandute carti din Romania in 2010

In anul care abia s-a incheiat, editurile din Romania au avut parte si de bestseller-uri, si de carti care nu s-au vandut foarte bine. Printre cartile care fac parte din prima categorie se numara atat volume ale unor autori romani, cat si opere apartinand scriitorilor internationali. Care sunt cele mai vandute carti in 2010 in tara noastra, poti afla in randurile urmatoare.

Editura Humanitas a avut parte de doua bestseller-uri in 2010. Primul vine din partea scriitorului roman Mircea Cartarescu care a publicat anul trecut volumul „Frumoasele straine”, vandut in nu mai putin de 20000 de exemplare. La o distanta de 5000 de volume se afla romanul „Mananca, roaga-te, iubeste”, cel de-al doilea bestseller in 2010 al renumitei edituri.

In ceea ce priveste editura Polirom, aceasta a vandut 50000 de exemplare din volumul „Niste raspunsuri” al Mihaelei Radulescu. Editura Curtea Veche a vandut 9500 de exemplare din romanul „Supleantul” scris de Petru Popescu. Vanzari considerabile – 2000 de exemplare la o luna de la lansare - a inregistrat si volumul „Vand kilometri”al lui Mihai Barbu, aparut la editura Art. bestseller-ul anului 2010 la editura Cartea Romaneasca este volumul „Medgidia, orasul de apoi” de Cristian Teodorescu, care s-a vandut in 1500 de exemplare.

Cele mai bune vanzari in 2010 la editura Tritonic le-a inregistrat cartea „Cum am slabit 70 de kilograme”, scrisa de Monica Ramirez, vanduta in 7800 de exemplare. Editura All a stralucit prin intermediul romanului „Gargui” scris de Andrew Davidson, iar la editura TREI, cel mai bine s-a vandut cartea „Millenium” a lui Stieg Larson.

Nu in ultimul rand, bestseller-ul editurii Pandora M este cartea „Viata mea cu Sadam Hussein” scrisa de Parisoula Lampsos si Lena Katarina Swanberg.


Dana Saporan - editor Studentie.ro

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: EDITURA  CARTI  VANZARE  BESTSELLER   
Adauga comentariul tau

Studentie.ro iti recomanda

Cafenea Filosofică Cafenea Filosofică