COMISIOANE MARI LA PLATILE IN LEI

0 stele

1267 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Cele mai multe banci si-au mentinut neschimbate comisioanele pentru platile in lei, iar altele chiar le-au majorat. Introducerea sistemului electronic de plati in 2005 a condus la diminuarea cheltuielilor suportate de banci cu executarea unei instructiuni de plata, fara ca economia de costuri sa fie in toate cazurile transferata mai departe clientilor.
La 8 aprilie 2005, sistemul electronic de plati interbancare a intrat in functiune. Asa cum Transfond - compania care administreaza sistemul electronic - sublinia la acel moment, proiectul a fost `fara precedent in tarile aflate in plin efort de integrare in structurile europene`. Fara precedent au fost si consecintele, fara ca Transfond sa poarte vreo vina.
Decontarea electronica trebuia sa contribuie printre altele si la diminuarea comisioanelor pentru platile efectuate in lei. Inainte de introducerea sistemului electronic, instructiunile de plata se prelucrau pe suport de hartie, ceea ce genera, pe langa intarzieri in finalizarea platilor, costuri destul de mari. Acestea erau suportate, in cele din urma, de clienti. Compensarea electronica urma sa schimbe aceasta situatie. Daca viramentele interbancare se realizeaza intr-o zi, costurile au ramas nemodificate, ba in unele cazuri chiar au crescut. Care sunt bancile ce au majorat comisioanele si cu cat ar fi trebuit sa se ieftineasca tranzactiile electronice cititi pe larg in revista Saptamana Financiara.
Sursa: Jurnalul

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: MARI  LEI  COMISIOANE  PLATILE 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!
 
 

Studentie.ro iti recomanda

Credite de studii pentru studenti Credite de studii pentru studenti