Concurs pe teme ecologice pentru studenti. Castigatorii merg in Norvegia!

0 stele

1065 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 12 iun 2015

Concurs pe teme ecologice pentru studenti. Castigatorii merg in Norvegia!

Agentia pentru Protectia Mediului Sibiu, promotor al proiectului „Calea verde spre dezvoltarea durabila” lanseaza concursul „Calea verde in machete” adresat studentilor inscrisi la studii superioare de licenta sau de master (invatamant cu frecventa), cu preocupari in domeniul adaptarii la schimbari climatice.

 
Concursul este realizat in colaborare cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu si KS – Asociatia Norvegiana a Autoritatilor Locale si Regionale 
 
La incheierea concursului vor fi desemnate 5 echipe castigatoare care vor beneficia de o vizita de 10 zile in Norvegia in perioada 23 noiembrie – 2 decembrie. Vizita in Norvegia va fi considerata instruire universitara/practica pentru studenti in domeniul adaptarii la schimbarile climatice.
 

Perioada de desfasurare a concursului

Inscrierea in concurs se poate face pana la data de 31 iulie 2015, urmand ca anuntarea castigatorilor sa se faca pana la 15 octombrie 2015.
 
Cererile pentru decontarea cheltuielilor pentru realizarea machetei, insotite de chitante/bonuri fiscale in original, formularul Cererea decontului si Adeverinta de student integralist, se vor depune pana la data de 6 octombrie 2015. 
 
Prezentarea machetei in fata juriului concursului va fi facuta in perioada  7-9 octombrie 2015.
 
 

Ce trebuie sa fac?

Participantii la concurs vor trebui sa realizeze o macheta prin intermediul careia sa prezinte solutie inovatoare de adaptare la schimbarile climatice pentru una din sectoarele prioritare, care trebuie abordate in vederea adaptarii la efectele schimbarilor climatice: Agricultura si pescuit, Industrie, Turism, Sanatate publica, Infrastructura – Constructii si urbanism, Transporturi, Resurse de apa si protectie impotriva inundatiilor, Paduri, Energie, Biodiversitate, Asigurari, Activitati recreative, Educatie. In sprijinul realizarii machetei, a cheltuielilor cu materialele achizitionate, se va deconta o valoare maxima de 1.000 lei/macheta, in baza documentelor justificative atasate.
 
 

Conditii de participare:

- Inscrierea la concurs este gratuita
- La concurs pot participa numai echipe alcatuite din 2 membri
- Membrii echipelor trebuie sa fie studenti integralisti, cetateni romani sau ai altor state, rezidenti sau cu domiciliul stabil in Romania, inscrisi la forma de invatamant cu frecventa. 
 
 

Documente necesare la inscriere in etapa I:

Concursul se va desfasura in doua etape, prima fiind eliminatorie si urmarind selectionarea studentilor care indeplinesc toate conditiile necesare pentru calificarea in etapa a II-a care consta in realizarea propriu-zisa a mechetei.
 
- CV Europass completat in limba romana si limba engleza (max. 3 pagini)
- Motivatia personala exprimata prin completarea anexei: Formular de inregistrare in limba engleza, 
- Certificat TOEFL, Cambridge sau atestat care sa sustina buna cunoastere a limbii engleze de catre candidati
- Adeverinta eliberata de Decanul Facultatii care sa ateste calitatea de student integralist
 
 
 
 
Foto: lens.wfu.edu
 
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!