CONSORTIUL RBS SI - A DEZVALUIT OFERTA PENTRU ABN AMRO

0 stele

1719 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

CONSORTIUL RBS SI - A DEZVALUIT OFERTA PENTRU ABN AMRO

Consortiul condus de banca Royal Bank of Scotland a anuntat marti ca a decis sa faca o oferta de preluare a grupului ABN Amro, de 38,40 euro pe actiune, valoarea totala fiind astfel de 71,1 miliarde euro, relateaza Reuters.
Grupul bancar Fortis, care este membru al acestui consortiul impreuna cu banca spaniola Santander, a precizat ca bancile planuiesc sa ofere 30,40 euro in numerar plus 0,844 noi actiuni RBS pentru fiecare actiune ABN, oferta totala ridicandu-se astfel la 71,1 miliarde euro (95,7 miliarde dolari).
Fortis a adaugat ca bancile mizeaza pe un nivel al economiilor care sa se ridice la 4,23 miliarde euro si majorari ale profitului de 1,22 miliarde euro pana la sfarsitul anului 2010.
Propunerile consortiului au fost pana in acest moment refuzate de managementul ABN Amro, care a acceptat oferta de preluare facuta de grupul bancar britanic Barclays, ce se ridica la 63 miliarde euro.
Aceasta oferta nu impune nicio conditie legata de finantare, insa depinde de rezultatul votului actionarilor ABN Amro privind vanzarea diviziei americane a bancii olandeze, LaSalle, a afirmat banca Fortis.
Intr-un memorandum publicat la data de 5 mai se precizeaza detalii despre impartirea bancii in cazul in care oferta consortiului va fi acceptata. Banca Fortis va prelua activitatile din Olanda, precum si diviziile de clienti privati si administrare a activelor.
RBS va prelua activitatile din America de Nord, Asia, Europa (exceptie facand divizia italiana Antonveneta) si divizia de servicii bancare pentru institutii financiare din America Latina, exceptie facand Brazilia, precum si divizia Global Clients.
Santander va prelua diviziile comerciale si de larg consum din America Latina, banca Antonveneta si Interbank Consumer Finance

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: OFERTA  ABN  AMRO  CONSORTIUL  RBS  DEZVALUIT 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!