CONSUMUL DE CEAI SI CAFEA SCADE RISCUL APARIRIEI DIABETULUI

CONSUMUL DE CEAI SI CAFEA SCADE RISCUL APARIRIEI DIABETULUI 1 2
1 stele

3767 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

CONSUMUL DE CEAI  SI CAFEA SCADE RISCUL APARIRIEI DIABETULUI
Legatura dintre ceaiul verde, cofeina si diabetul de tip II. Cercetarile arata ca oamenii care beau cafea au sanse mai scazute sa faca diabet de tip II.Nu se cunoaste daca cafeina sau un alt ingredient al cafelelei este responsabil de efectele sale protectoare. Din ce cauza cercetatorii fac acest studiu ? Cercetatorii isi propun sa descopere daca este vreo legatura intre diabet si bautul cafelei si al ciaiului verde, negru, oolong. Studiul include 17 413 barbati si femei din 25 de comunitati din Japonia. Ei au varste cuprinse intre 40 si 65 de ani si aproape jumatate din ei au diabet. Participantii au completat chestionare detaliate in legatura cu starea lor de sanatate, obiceiurile cotidiene, si cat de multa cafea si ceai consuma. Chestionarele au fost repetate apoi la 5 ani dupa primele cercetari. Cercetatorii au descoperit ca , cu cat participantii beau mai multa cafea si ceai, cu atat scadeau sansele sa faca diabet.Oamenii care beau 6 sau mai multe cesti de ceai verde sau 3 sau mai mult de 3 cesti de cafea in fiecare zi le scadea cu 1/3 riscul sa faca diabet. Aceasta legatura este mai accentuata in cazul femeilor decat in cazul barbatilor

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: CONSUMUL  CEAI  CAFEA  DIABETULUI 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!