Top 10 probleme medicale uluitoare provocate de jocurile pe calculator

Top 10 probleme medicale uluitoare provocate de jocurile pe calculator 5 1
5 stele

4984 vizualizari  |  1 comentariu

Top 10 probleme medicale uluitoare provocate de jocurile pe calculator

Traiai cu impresia ca joaca pe calculator este inofensiva? Afla ca situatia nu sta tocmai astfel! Pe langa faptul ca pot da dependente serioase, jocurile pe calculator duc si la aparitia unei serii diverse de probleme medicale. Iata-le pe 10 dintre cele mai surprinzatoare!

 


Degetul Playstation
Degetul Playstation

Degetul Playstation este denumirea unei probleme medicale care apare la degetul mare in urma folosirii in exces a telecomenzilor de joc de tip "d-pad". Cum iti dai seama ca suferi de aceasta afectiune? Poti incepe sa banuiesti ca lucrurile nu sunt tocmai in regula daca degetul iti amorteste, simti furnicaturi si daca ai basici si bataturi persistente, care dispar greu. Afectiunii i se asociaza adesea si leziuni la nivelul palmei.
 


Nintendonita, Wiita, X-Boxita
Nintendonita, Wiita, X-Boxita

Toate aceste denumiri fac referire la probleme medicale cauzate de folosirea in exces a consolelor Nintendo, Wii si X-Box. Problemele aparute sunt la nivelul tendoanelor mainilor si incheieturilor. Placa interactiva a jocului Wii determina si ea accidente in randul utilizatorilor, printre care se numara cele la genunchi si coapse, dar si fracturi ca urmare a cazaturilor.
 


Convulsii
Convulsii

Se pare ca, in anumite circumstante, joaca in exces pe calculator sau gadgeturi similare poate declansa si convulsii, cu precadere in cazul bolnavilor de epilepsie fotosensibila.
 


Dependenta
Dependenta

Asa cum spuneam si mai sus, jocurile video pot da dependenta. Printre simptomele sale se numara cresterea sau scaderea in greutate, lipsa de igiena personala, interactiunea sociala scazuta si lipsa unei odihne adecvate.
 


Comportament agresiv si probleme mentale
Comportament agresiv si probleme mentale

Studiile au aratat ca jucatorii impatimiti sunt mai deprimati si mai anxiosi decat cei care nu au obiceiul de a se juca pe calculator. Copiii, in mod special, risca sa devina mai impulsivi, sa se simta ciudat in mediile sociale si, mai tarziu, sa devina dependenti de jocurile video. In plus, copiii care prefera jocurile video violente au tendinta sa fie mai agresivi decat restul.

Iata si alte probleme medicale surprinzatoare create de jocurile video:

6. Efectul Tetris - cand, dupa multe ore de joc (Tetris, in mod special), incepi sa vezi patratele colorate peste tot, fapt care te poate impiedica sa iti desfasori activitatile zilnice.

7. Probleme de vedere.

8. Sindromul de tunel carpian.

9. Dureri de cap.

10. Deces.

Sursa foto: oddee.com
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Comentarii

Raspunde-i

top cei mai mincinosi politicieni romani ,va recomandam

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!