Creierul barbatului

0 stele

729 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Creierul barbatului

Ca femeie care a cunoscut de-a lungul vietii o multime de barbati dificili, nu pot sa nu ma gandesc cat de bine mi-ar fi prins sa fi putut citi o carte ca aceasta in tinerete. Expunerea clara, plina de viata si fascinanta despre cum functioneaza creierul masculin (si de ce) m-a lamurit in nenumarate privinte. Acum abia astept sa le pot darui cartea tuturor prietenelor mele.
Jane Fonda


Cercetatoarea americana Louann Brizendine, fondatoarea primei clinici din tara pentru studiul diferentelor dintre barbati si femei in privinta creierului, a comportamentului si a hormonilor, arata cum, in fiecare etapa a vietii, „realitatea masculina” este fundamental diferita de cea feminina. Explorand ultimele descoperiri in domeniul psihologiei si neurologiei, ea dezvaluie felul in care creierul masculin:

  • rezolva problemele utilizand structurile sale analitice - nu pe cele emotionale;
  • infloreste intr-un spatiu competitiv, joaca dur din instinct si este obsedat de rang si ierarhie;
  • trece in perioada de pubertate printr-o sporire atat de importanta a nivelului de testosteron incat atribuie altor figuri umane o mare doza de agresivitate;
  • are o arie consacrata domeniului sexual de 2,5 ori mai mare decat cel feminin, ceea ce il face sa-si consume mai mult timp cu fantezii legate de corpul femeii.


Creierul barbatului demoleaza numeroase stereotipuri. Expunerea stiintifica impecabila, la nivelul celei mai recente cunoasteri in domeniu, o recomanda pentru a fi citita de toti barbatii, dar mai ales de toate femeile care se straduiesc sa-i inteleaga.

“Oamenii de stiinta au testat reactiile creierelor masculine si feminine la hormonii sexului opus. Cercetatorii au descoperit ca, atunci cand barbatilor li se administra o singura doza ridicata de oxitocina (un hormon produs in cantitate mai mare in organismul femeilor), abilitatea lor de a rezona la sentimentele celorlalti crestea. Uitandu-se la fotografiile unor chipuri care exprimau indicii emotionale subtile, ei au putut sa le identifice cu mai multa acuratete. Oamenii de stiinta au concluzionat ca barbatii au devenit temporar mai empatici. In cadrul altui studiu, cercetatorii le-au administrat femeilor o singura doza ridicata de testosteron si au descoperit ca, temporar, acestea au dat dovada de o mai mare concentrare mentala.”

Autor: Dr. Louann Brizendine
autoarea bestsellerului Creierul femeii
Titlu: Creierul barbatului
ISBN: 978-973-728-626-0
Nr. de pagini: 256
Cotor: 15 mm
Format: 130 x 210

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: meteor press  CARTI  creierul barbatului 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!