CUM A AJUNS MIRCEA SANDU PRESEDINTE AL FRF

0 stele

518 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  |  8 oct 2009

CUM A AJUNS MIRCEA SANDU PRESEDINTE AL FRF
Dupa aproape doua decenii de la instalarea lui Mircea Sandu in fruntea fotbalului din Romania, un fost secretar al FRF dezvaluie cum a ajuns "Nasul" presedinte al federatiei.
Dan Matei a fost arbitru, antrenor, observator federal si secretar general al FRF inainte de Revolutia din 1989 si le-a povestit jurnalistilor de la Cancan culise incredibile din interiorul forului roman.
Conform lui Matei, Sandu ar fi trebuit sa intre puternic in structurile federatiei inca din 1987, fiind sustinut de fostul presedinte, Mircea Angelescu. Cativa generali s-au opus insa acestei mutari iar "Nasul" a fost nevoit sa astepte schimbarea regimului pentru a deveni sef al FRF.
"Decembrie 1989 a adus un cutremur si in fotbalul mioritic, nu doar in societatea romaneasca. Petre Roman l-a pus Ministru al Sportului pe Angelescu in acea perioada tulbure. La o jumatate de ora de la numire, Angelescu a venit la mine si la Mircea Pascu si ne-a zis ca suntem destituiti. Fara nicio motivatie. I-am spus atunci ca noi nu putem fi inlaturati, conform regulamentelor, decat de Plenara (n.r. - Adunarea Generala).
Ne pusese gand rau, dar a trebuit sa astepte pana in primavara ca sa ne inchida gura. Cu cateva zile inainte de Plenara, unde urmau sa aiba loc si alegeri, am aflat ca toti presedintii de cluburi fusesera sunati personal de Angelescu pentru a fi convinsi sa voteze pentru cuplul Sandu-Kassai. La hotelul Turist, in timpul alegerilor, a fost ca in filme. Spre surprinderea lui Angelescu, au fost voci care ne-au propus pe mine si pe Mircea Pascu pentru functiile de secretar general si, respectiv, presedinte. Stiam insa ca nu avem sanse, pentru ca sforile fusesera trase. I-am smuls microfonul din mana lui Angelescu si mi-am anuntat retragerea definitiva din FRF.
Asa a ajuns Sandu presedinte la federatie si a putut sa angajeze oameni care aveau cazier, incalcand astfel o regula sfanta pana atunci. Prin 1993, Angelescu ne-a recunoscut mie si lui Pascu ca a gresit cu Sandu si Kassai. Era insa prea tarziu pentru a se mai putea face ceva", afirma fostul secretar general al FRF, mentioneaza sursa citata. Mircea Sandu va candida in 2010 pentru un nou mandat de presedinte al Federatiei Romane de Fotbal.
Sursa: Ziare.com

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: FOTBAL  FRF  Range Rover Sport  Mircea Sandu 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!