Cum poti beneficia ca student de noile schimbari din reteaua LinkedIn?

0 stele

477 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  |  3 oct 2012

Cum poti beneficia ca student de noile schimbari din reteaua LinkedIn?

LinkedIn este o retea profesionala de socializare care se poate dovedi de un real folos in viitoarea ta cariera inca de pe bancile facultatii. Recent, LinkedIn a introdus posibilitatea ca utilizatorii sa "promoveze" abilitatile cunostintelor din reteaua proprie, facandu-le, astfel, mai credibile. Cum te poate ajuta si pe tine LinkedIn, afla in continuare!

 

LinkedIn oferea deja utilizatorilor sai oportunitatea de a "recomanda" unor angajatori, spre exemplu, anumite cunostinte din reteaua lor. Acum insa userii pot face chiar mai mult decat atat: pot promova abilitati pe care cunostintele lor le au trecute in profilurile personale de LinkedIn.

Acest tool iti poate fi de ajutor in anii de facultate, in sensul in care te poate ajuta sa iti promovezi abilitati importante detinute care, apoi, iti pot aduce un post de intern, un job part time, o bursa etc.

Trebuie sa stii, totusi, ca nu ai posibilitatea de a le cere (altfel decat in mod direct, ceea ce nu poti face cu oricine) cunostintelor din reteaua personala sa iti promoveze anumite abilitati. Insa, daca chiar iti doresti sa ajungi in acel punct, incepe prin a le "recomanda" tu calitatile.

In momentul in care faci asta - spre exemplu, in cazul unui profesor de la facultate, al unui manager pe care il admiri etc. -, ei vor primi o notificare pe mail si vor sti ca au fost "promovati" de catre tine. In mod evident, persoana in cauza iti va accesa profilul de LinkedIn pentru a vedea cine o admira si poate ajunge, astfel, sa te promoveze, la randul ei!

Pe profilul de LinkedIn poti trece pana la 50 de abilitati si calitati profesionale. In functie de ceea ce alegi sa treci, le vei oferi cunostintelor tale o imagine asupra competentelor care ti-ar placea sa iti fie promovate.

Gurile rele sustin insa ca acest nou tool nu ar fi chiar atat de eficient pe cat isi doresc cei de la LinkedIn. Cel putin nu in cazul studentilor. Profesori de la universitati din SUA sunt chiar de parere ca studentii nu ar trebui sa isi faca un profil de LinkedIn, daca nu au experienta profesionala relevanta - joburile din liceu, de tipul celor din baruri sau cele de babysitting, nu ar trebui promovate in CV-ul de pe un site ca LinkedIn, sustin acestia.

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!