Cum sa cumperi tablet PC-ul care ti se potriveste

Cum sa cumperi tablet PC-ul care ti se potriveste 5 1
5 stele

2231 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Cum sa cumperi tablet PC-ul care ti se potriveste

Dupa lansarea pe piata a ipad-ului Apple, industria a explodat cu o serie de modele de tablet PC-uri pentru toate gusturile si la preturi din ce in ce mai mici. Cum poti alege tableta ideala din avalansa de oferte? PCMag a realizat un ghid care poate fi extrem de util celor care vor sa-si achizitioneze o tableta PC. In primul rand: de ce ai nevoie de o tableta?

 

Ai nevoie cu adevarat de portabilitatea unei tablete PC sau esti doar pasionat de jocuri si de noutatea pe care o aduce un astfel de portabil cu touchscreen generos? Daca vrei sa realizezi prezentari pentru partenerii de afaceri sau sa scrii documente etc. atunci ai nevoie de o tableta (si cateva accesorii, precum o tastatura fizica pe bluetooth).

 

Alegerea sistemului de operare

iOS-ul ofera acces la multe aplicatii. Doar pentru tablete PC, App Store-ul Apple ofera aproximativ 100.000 de pachete software (atat free cat si platite). Daca te tenteaza Android, atunci va trebui sa optezi pentru versiunea 3.0 (Honeycomb) preinstalata. Nu trebui sa uitati nici de Windows 7, care se gaseste pe cateva tablete PC avansate. Si in acest caz ar fi ideal sa mai astepti lansarea pe piata a Windows 8, OS-ul multiplatforma al Microsoft. Marimea ecranului Apple a mizat 9,7 inci, cu aspectul de 4:3. Alti producatori au considerat initial ca o tableta de 7 inci este ideala pentru oricine.

 

Ulterior au venit cu versiuni chiar mai mari decat iPad-ul Apple. Samsung, de exemplu, a lansat tableta Galaxy Tab 10.1, care are 10,1 inci. Majoritatea celorlalti producatori au lansat tablete cu ecrane de dimensiuni similare. Se pare ca 10 inci este marimea ideala a unui ecran de tableta PC.

 

Doar Wi-fi sau si 3G?

In cazul in care va permiteti un abonament cu trafic de date nelimitat la un operator de telefonie mobila si vreti sa aveti portabilitate maxima, atunci veti alege o tableta cu 3G, pentru conexiune permanenta la internet. Daca nu va intereseaza sa aveti acces la internet permanent, puteti cumpara o tableta Wi-Fi only.

 

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: samsung  tableta  Apple 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!