Cum sa te ascunzi pe Facebook!?

0 stele

5024 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 19 aug 2010

Cum sa te ascunzi pe Facebook!?

Cu peste 500 de milioane de oameni inscrisi pe Facebook, este aproape imposibil sa nu primesti o invitatie de prietenie de la o persoana cunoscuta, dar pe care nu o doresti in viata ta online. Iata cateva sfaturi despre cum sa eviti persoana respectiva fara sa o scoti din lista de prieteni.

Facebook poate ascunde update-urile altor membri. Plaseaza mouse-ul in in dreptul postarii facute de, sa zicem, Marius (prietenul nedorit) si va aparea un X de culoare albastru deschis in coltul postarii. Apasa X-ul si Facebook iti va afisa trei butoane la alegere: Hide Marius, Mark as Spam si Cancel. Daca apesi pe Hide Marius, nu-i vei mai vedea niciodata postarile. Daca apesi pe Mark as Spam, mesajul dispare si este trimisa o atentionare catre Facebook care va fi analizata de programele anti-spam.

Dar cum il opresti pe Marius sa citeasca postarile tale? Sa te ascunzi de cineva pe care deja il ai in lista de prieteni este destul de greu. Cand postezi un status uita-te dupa icon-ul in forma de lacat din coltul din dreapta al casutei in care introduci textul. Apasa pe lacat si-ti va aparea o fereastra cu un meniu, apoi click pe Customize. Acest lucru va deschide o noua fereastra Custom Privacy care iti permite sa filtrezi cine iti va vedea postarea.

Exista doua cai de a exclude oamenii. Cea mai rapida si usoara cale este de a le scrie numele in casuta numita “Hide from this people”. Pentru a pastra aceste setari click pe butonul “Make this my default setting”. Apoi apasa pe butonul mare albastru pe care scrie Save. De acum inainte, Marius cel rau nu-ti va mai vedea update-urile. Solutia mai sofisticata este aceea de a inlocui aceasta lista neagra cu o lista de oameni pe care ii placi. In acest mod poti accepta oricati prieteni noi fara sa fie nevoie sa-ti imparti statusul cu acestia.

Pentru a realiza acest lucru click pe Friends situat in partea stanga a paginii Facebook. Vei vedea in josul paginii Friends un buton “+ Create a List”. Apasa pe acesta si foloseste-te de ferestrele care se vor deschide pentru a face o lista cu prietenii care iti doresti sa-ti vada postarile. Numeste-o, sa zicem, Lista de Prieteni Adevarati.

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: ASCUNS  POSTAT  FRIENDS  FACEBOOK  ATENTIONARE 
Adauga comentariul tau