Cum sa te bucuri ca ai fost la un botez la care ai mers obligat

0 stele

461 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Cum sa te bucuri ca ai fost la un botez la care ai mers obligat

Odată cu înaintarea în vârstă apar și obligațiile de familie. Nu ne referim aici la copii și casă, deși pentru unii studenți și această situație este posibilă. Vorbim despre faptul că tot mai multe rude vor avea pretenția de la noi să asistăm cu zâmbetul pe față la nunți, botezuri și aniversări de toate felurile doar în virtutea faptului că avem... „obligații”.

Ar fi frumos să le putem refuza pe toate cele de care nu avem niciun chef. Totuși, acest lucru este uneori imposibil, după cum poate să mărturisească și Luiza F., care, din motive lesne de înțeles, nu a dorit să-i apară numele întreg: „Părinții îmi trimit lunar bani și fără ajutorul lor mi-ar fi imposibil să mă descurc în anul 2 de facultate fiind departe de ei. Așa că atunci când m-au rugat insistent să merg la botezul unui nepot de-al lor pe care nu l-am văzut în viața mea, vă dați seama că mi-a picat cerul în cap. Am acceptat pentru că de foarte puține ori s-a întâmplat să-mi ceară ceva cu atâta insistență.”

La o nuntă rareori suntem obligați să ne gândim la un cadou deosebit, acest gest fiind la latitudinea noastră. Încă se practică tradiționalul „dar” în plic și doar uneori vom da peste un cuplu modern care se așteaptă la un cadou special în formă de obiect. Chiar și în aceste cazuri, de obicei există o listă din care invitații aleg ce cadou doresc să ofere, ca să nu fie dubluri.

La botez, însă, te duci să sărbătorești un copil. Iar pentru copii este frumos să le cumperi și un cadou, măcar simbolic. „Că trebuia să petrec seara cu o mulțime de străini m-a deranjat mai puțin decât faptul că mama a insistat să găsesc cadouri pentru nepoțelul de 6 luni și sora lui mai mare cu 3 ani. De ce trebuia să le cumpăr eu și de ce nu puteau să o facă ei? Foarte simplu. Eu eram la oraș, iar părinții la țară, deci nu prea aveau cum să găsească ceva de calitate și ieftin la unicul magazin din comună,” povestește Luiza.

Soluția a fost, însă, mai simplă decât se aștepta eroina noastră care a avut norocul să stea în aceeași cameră cu o fată foarte pasionată de shopping (a se citi: de reduceri și de oferte speciale). Aceasta i-a trimis două linkuri salvatoare. Unul era pentru catalogul online Jumbo, iar celălalt pentru catalogul Pepco. „Recunosc că sunt destul de leneșă când vine vorba de cumpărături, așa că gândul că va trebui să merg cu transportul public în căutarea cadoului perfect pur și simplu mă îngrozea. Dar, iată cu, cu ajutorul Oanei, am identificat rapid câteva produse ieftine și mișto în paginile cataloagelor și în aceeași zi le-am cumpărat - punct ochit, punct lovit!”

La botez, succesul a fost garantat, iar Luiza a avut surpriza să nu se plictisească deloc. Ce să vezi, unul dintre invitați, vecin al verișorilor ei primari, era student în același oraș cu Luiza. „Culmea e că i-am atras atenția fix pentru că am fost cam singura invitată cu cadouri unice pentru ambii copii, cel botezat și sora sa. A intrat în vorbă cu mine și a trecut deja o lună de când mă întâlnesc aproape zilnic cu Matei. Unde dai și unde crapă!”

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!