CUM SA TRECI PESTE O RELATIE DIN TRECUT

CUM SA TRECI PESTE O RELATIE DIN TRECUT 5 9
5 stele

6793 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

CUM SA TRECI PESTE O RELATIE DIN TRECUT

Viata oricarui om e marcata de diferite etape si de cele mai multe ori, viata amoroasa este cea care genereaza cele mai multe complicatii. Stii si tu la ce ma refer: prima data cand te-ai indragostit, prima dragoste adevarata, prima dezamagire, o a doua iubire etc.

Una din etapele dificile din viata amoroasa a unui om este probabil momentul in care tocmai s-a  incheiat o relatie, cei implicati vor sa-si revina si sa isi refaca viata, dar nu prea reusesc! Ce e de facut in aceasta situatie?

Daca te simti confuz si nu stii unde te afli din punct de vedere emotional, nu e momentul propice sa incepi o noua relatie! In primul rand, nu trebuie sa crezi ca o despartire este un esec personal! Trebuie sa incerci sa te dezlipesti emotional vorbind de ce te lega de fostul partener si sa eviti pe cat posibil situatiile care ti-ar putea aminti de el.

Stii vorba aceea: “Ochii care nu se vad, se uita”. Iar oricat de neverosimila ti se pare ideea asta, crezi ca iti dai si tu seama cat de bine e sa te distantezi ca sa uiti de trecut, nu-i asa?

Normal ca n-o sa poti sa stergi trecutul cu buretele si ca unele aminitiri o sa-ti ramana mereu in suflet, dar asta nu e un motiv sa te inchizi in casa ca un pustnic sau sa umbli mereu prin locurile unde mergeati impreuna!  

Intrebarea fundamentala e: Cat timp trebuie sa-ti acorzi ca sa-ti revii dupa o dezamagire?
In orice caz, nu trebuie sa te arunci cu capul inainte intr-o noua relatie, daca tu de-abia te-ai despartit de cineva. O astfel de atitudine e periculoasa atat pentru tine cat si pentru cel care tocmai a aparut in viata ta.

Durata de refacere depinde de intensitatea fostei relatii si de legatura emotionala care va lega. Din pacate nu exista o formula miraculoasa de refacere si tu trebuie sa-ti dai seama cat timp iti trebuie ca sa-ti revii. Oricum, nu e indicat sa cedezi unei presiuni sociale ciudate si sa incepi o alta relatie cand nu esti pregatit pentru asta! Doar nu vrei sa esueze si aceasta si apoi sa te confrunti din nou cu o situatie aiurea!

Incearca sa te eliberezi de sentimentul de culpabilitate care este aproape inerent dupa ce s-a incheiat o relatie. Daca nu ati putut ramane impreuna, inseamna ca fiecare din voi a avut partea lui de vina si ca pur si simplu nu a existat o solutie salvatoare pentru viata voastra de cuplu.

Nu uita sa comunici normai cu cei dragi, in aceasta perioada dificila din viata ta, pentru ca asta chiar te va ajuta sa te impaci mai usor cu situatia! Gandeste-te ca daca te izolezi in lumea ta, risti sa-ti prelungesti agonia si sa devii un om foarte trist! Iar asta n-o sa te ajute in viata ta sociala viitoare, nu-i asa?

Andreea Iolu - editor Studentie.ro 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: FOSTA  Cuplu  prima dragoste  AMOROASA 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!