Curiozitati interesante despre Islam

0 stele

2342 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Curiozitati interesante despre Islam

Sensul cuvantului Islam este acela de pace si supunere fata de Allah, creatorul tuturor lucrurilor. In jur de 22-24% din populatia globului este adepta acestei religii, care a fost infiintata in secolul al VII-lea pe actualul teritoriu al Arabiei Saudite de catre profetul Muhammad si se bazeaza pe textul Coranului. Musulmanii cred ca Islamul este ultimul dintre mesajele dumnezeiesti si ca Muhammad este ultimul profet si mesager al lui Allah.

Descoperiti mai multe lucruri interesante despre Islam, in randurile de mai jos:

 
1. Islamul este a doua cea mai raspandita religie din lume si una dintre religiile cu cea mai rapida crestere a numarului de adepti de astazi.
 
2. Numarul musulmanilor va fi egal cu al crestinilor in jurul anului 2050.
 
3. Maria este mentionata mai des in Coran decat in intregul Nou Testament.
 
4. In Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Sudan, Brunei, Qatar, si alte cateva tari, oamenii care abandoneaza Islamul pentru a trece la o alta religie pot fi condamnati la moarte.
 
5. Pisicile sunt animale venerate in Islam pentru ca profetul Muhammad le-a iubit.
 
6. Moscheea din Paris a ajutat evrei sa scape de nazisti, oferindu-le acte de identitate musulmane in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.
 
7. Langa mormantul lui Muhammad, principalul profet al Islamului, exista un loc gol, rezervat pentru Iisus.
 
8. Foarte multi musulmani s-au sacrificat pe ei insisi si au luptat impotriva nazistilor pentru a salva evrei in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.
 
9. Islamul permite avortul daca sarcina reprezinta o amenintare pentru viata femeii, sau daca este rezultatul unui viol, atat timp cat nu este mai mare de patru luni.
 
10. Miscarea religioasa moderna musulmana, intitulata Natiunea Islamului (Nation of Islam) pretinde ca oamenii albi sunt fiinte diabolice create de un om de stiinta pe nume Yakub, pe insula greceasca Patmos.
 
 
 
 
Foto: inshia.com

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!