Curiozitati interesante despre Londra!

0 stele

2175 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Curiozitati interesante despre Londra!

Londra este unul din cele mai cosmopolite orase din Europa si din lume, cu o populatie de peste sapte milioane de locuitori si resedinta multora dintre cei mai bogati oameni ai lumii. Londra este si un important centru universitar, cu peste 380 000 de studenti, dintre care, 125 000 studiaza doar la Universitatea din Londra. Cititi in randurile de mai jos cateva dintre cele mai interesante curiozitati despre capitala Angliei si a Regatului Unit:
 


1.    Big Ben-ul din Londra nu este turnul, ci copotul pe care il adaposteste acesta in interior.


2.    Pentru a deveni soferul unui taxi negru din Londra trebuie sa cunosti peste 25 000 de strazi si peste 50 000 de puncte de interes si sa treci un test intitulat „Cunoasterea”.


3.    Aproximativ o jumatate de milion de soareci traiesc in metroul londonez.


4.    In secolul 16 Londra avea o lege care interzicea sa-ti bati sotia dupa ora 21.00, iar singurul motiv pentru care acest lucru era interzis era faptul ca, zgomotul ar fi putut sa ii deranjeze pe vecini.


5.    In secolul 18 pentru a intra in Gradina Zoologica din Londra puteai sa aduci o pisica sau un caine care sa hraneasca leii, in loc sa platesti taxa.


6.    Masinile aflate in trafic in centrul Londrei se misca cu aceeasi viteza cu care se miscau trasurile trase de cai acum 100 de ani.


7.    In 1891 Londra a construit o structura care sa depaseasca in inaltime Turnul Eiffel. Acesta insa nu prea avea stabilitate, nu a fost niciodata terminat si in cele din urma a fost demolat in anul 1907.


8.    In Londra este interzis sa mori in Parlament.


9.    In anul 1916, celebrul magazin Harrods vindea un cadou de bun venit pentru prieteni care continea cocaina, morfina, seringi si ace.


10.    In ciuda numelui sau Underground (sub pamant) mai mult de jumatate din reteaua de metrou din Londra circula la suprafata.Foto: visitlondon.com
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!