Curtea de Conturi verifica activitatea Romaero - Compania se confrunta cu o situatie financiara grava

0 stele

408 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 17 oct 2016

Curtea de Conturi verifica activitatea Romaero - Compania se confrunta cu o situatie financiara grava
Curtea de Conturi va incepe un control la compania de stat Romaero, aflata intr-o situatie financiara grava, in care va verifica toata activitatea societatii in perioada 2012 - 2015, in special contractele de achizitii si actele aditionale, anunta surse din Ministerul Economiei.

Romaero, companie specializata in producerea si intretinerea avioanelor, a inregistrat in perioada 2012-2015 pierderi cumulate de 145,6 milioane lei, potrivit datelor raportate la Ministerul Finantelor.

"Ultimul control al Curtii de Conturi la Romaero a avut loc in anul 2012, pentru perioada 2009 - 2011. Vor verifica tot, situatia, evolutia si modul de administrare a patrimoniului public si privat al statului, precum si legalitatea realizarii veniturilor si a efectuarii cheltuielilor la Romaero", a precizat o sursa.

Inspectorii Curtii de Conturi vor verifica, de asemenea, toate actele aditionale incheiate de Romaero, situatia clientilor, politele de asigurare si achizitiile facute, mai precizeaza sursele citate.

Romaero are in prezent 842 de salariati, dar urmeaza sa concedieze 150 de angajati.

Compania se afla intr-o situatie financiara foarte grava, fiind penalizata de tehnologia depasita si de managementul slab din ultimii 25 de ani.

Anul trecut, Romaero a inregistrat pierderi de 34 milioane lei, la o cifra de afaceri de 53,8 milioane lei. In 2016, compania ar putea inregistra pierderi de 30 milioane lei, potrivit ultimelor estimari, urmand sa revina pe profit abia in 2017 sau 2018.
Via Ziare.com

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!