De ce iau fetele note mai mari decat baietii?

0 stele

1006 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

De ce iau fetele note mai mari decat baietii?

Conform studiilor, fetele iau note mai mari decat baietii peste tot in lume. Dar de ce se intampla acest lucru? Unele voci sustin ca motivul ar fi faptul ca fetele sunt cu un an inaintea baietilor in materie de dezvoltare. Daca ne gandim la faptul ca fetitele (in frageda pruncie) merg mai repede, vorbesc mai repede si sunt mai descurcarete in general decat baietii, totul capata mai mult sens.
 

Conform lui Enrico Gnaulati, un psiholog clinic din Pasadena, California, marea diferenta intre performantele academice ale celor doua sexe incepe inca din gradinita. Conform studiului efectuat de Gnaulati, s-a constatat ca fetele sunt cu un an inaintea baietilor in toate sectoarele vietii ce tin de auto-disciplina. Aceasta auto-disciplina a fetelor incepe sa isi spuna cuvantul inca din gradinita, facandu-se tot mai simtita din gimnaziu pana in anii de facultate. Auto-disciplina contribuie in foarte mare masura pe parcursul anilor de studii la notele mai mari luate de fete in cursul anilor de scoala.
 

Gnaulati a mai evidentiat faptul ca fetele sunt mai atente atat in clasa la ceea ce predau profesorii cat si atunci cand dau un test, citind atent exercitiile si cerintele formulate. Foarte multi elevi dau gres la teste pentru ca nu inteleg exact cerintele. Un studiu efectuat de Universitatea din Pennsylvania a aratat de asemenea ca fetele sunt apte sa inceapa rezolvarea temelor mai devreme decat baietii si sa le termine cu doua ore mai tarziu decat acestia.
 

Unele surse sustin ca nu ar trebui sa ne mire catusi de putin ca fetele au note mai mari decat baietii, din moment ce structura scolara din zilele noastre se potriveste mai bine pe punctele forte ale fetelor si ii dezavantajeaza pe baieti si slabiciunile acestora.
 

Potrivit unui profesor de psihologie de la Colegiul Allegheny din Pennsylvania, fetele iau note mai bune decat baietii pentru ca sunt mai apte sa isi planifice materia de studiu, isi propun rezultate academice concrete si fac eforturi mari pentru a-si realiza obiectivele pe care si le propun. De asemenea, fetele simt o satisfactie mai mare atunci cand depun eforturi impresionante pentru a-si realiza obiectivele si cand isi impresioneaza profesorii cu performantele lor.Foto: huffingtonpost.com

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: Studii  FACULTATE  PERFORMANTE  Diferente  Fetele  Baieti  Iau  NOTE  de ce  mai mari  rezultate academice 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!