De ce sa alegi un master in strainatate - 7 motive

0 stele

876 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 20 oct 2014

De ce sa alegi un master in strainatate - 7 motive

Echipa QS, experti in invatamantul superior la nivel international ne impartaseste cateva din factorii cheie care constitue motivele conform carora tinerii aleg studiul in strainatate, fie la nivel de licenta, dar mai ales la master sau doctorat.

 

Printre se numara experienta intr-un hub global si dezvoltarea abilitatilor multi-lingvistice prin participarea la o experienta internationala. Gasesti mai jos detaliate 7 motive pe care ar trebui sa le consideri in cazul in care iti doresti sa faci un master in strainatate.
 

1. Traiesti experienta unor noi culturi

Dee Roach, manager de grup si marketing european pentru Navitas Education Group spune ca nimic nu invinge captivanta experienta internationala pe care o dobandesti prin studiile in afara. „Cea mai buna cale de a descoperi ceva despre o alta cultura este sa te scufunzi in ea, iar singura cale prin care poti face asta este sa traiesti in tara respectiva. O data ce incepi sa lucrezi, vacanta ta si calatoriile in afara tarii se limiteaza la doar doua-patru saptamani pe an, asa ca poti sa profiti de ocazia de a studia in afara pentru a petrece mai mult timp intr-o tara diferita de a ta, unde sa inveti totul despre culturi noi intr-o perioada mai lunga de timp.”
Inscrierea la un master in afara poate fi momentul oportun pentru a obtine aceasta experienta internationala.
 

2. Iti faci prieteni din toata lumea

In majoritatea cazurilor, universitatea pe care ai ales-o pentru studiile internationale are o comunitate mare de studenti atat din tara respectiva, cat si din intreaga lume. Daca profiti la maximum de aceasta oportunitate,  atunci cand vei absolvi  vei avea relatii de prietenie solide cu oameni din tari diferite – perfecte pentru viitoare calatorii sau pentru o retea profesionala internationala.

Sa fii parte dintr-o comunitate academica internationala diversa iti poate imbunatati si calitatea invatarii, oferind un cadru mai larg de opinii si expertiza - un aspect evidentiat de prof. Kimberly Hutchings, directorul programului de master in relatii internationale la London School of Economics and Political Science.
 

3. Devii cu adevarat independent

Experienta universitara este, pentru cei mai multi studenti, un pas pentru obtinerea independentei. Insa cand studiezi in afara faci un pas mai departe, si te dezvolti intr-adevar ca independent. Te vei confrunta uneori cu situatii in care trebuie sa te descurci de unul singur, trebuie sa ai grija de tine si sa gasesti solutii la problemele cu care te confrunti.
 

4. Iti schimbi modul de gandire

Sa studiezi in afara iti poate schimba viziunea asupra vietii, asupra relatiilor dintre oameni, asupra muncii, ideile pe care le-ai avut pana atunci. Studiile in afara iti ofera oportunitatea de a-ti schimba punctul de vedere si te ajuta sa intelegi si analizezi probleme si fenomene dintr-o perspectiva mai larga. Astfel de experiente te pot ajuta sa gandesti obiectiv despre tine si despre tara natala, sa tolerezi mai bine diferentele, sa recunosti si sa apreciezi diversitatea.
 

5. Te pregatesti pentru un loc de munca international

Experienta de studiu internationala pregateste studentii pentru viitoarele cariere. Ceea ce inveti si experimentezi te ajuta sa acumulezi mai usor noi informatii si cunostiinte, sa faci noi asocieri, sa aplici in mediu practic ceea ce inveti si sa adaptezi informatiile acumulate la diferite situatii.

Lauren Welch, responsabila pentru consiliere la US-UK Fulbright Commission in Londra este de acord ca studiile in afara ajuta in dezvoltarea unei cariere. „Angajatorii cauta absolventi cu experienta internationala fie prin studii, fie prin munca in afara. Acum sunt multe oportunitati sa studiezi si sa lucrezi in afara, sau sa ramai in tara si sa mergi in afara apoi.”

A avea informatii legate de un program de masterat urmat in afara, iti poate aduce puncte in plus la CV si atrage mai usor potential angajatori. Pentru inceput, poate fi un punct de pornire in discutiile de la interviuri, insa pe langa aceasta, este important sa dovestesti angajatorilor si abilitatile tale, motivatia, initiativa si capacitatea de a te adapta.
 

6. Iti dezvolti cunostiintele de limbi straine

Pentru multi studenti internationali, sa studiezi in afara este o buna oportunitate sa dezvolti competente lingvistice, fie ca invata o a doua limba fie ca practica limbia vorbita local. Un numar mare de cursuri din toata lumea sunt predate in engleza, mai ales la nivel de masterat, iar limba engleza, vorbita la nivel avansat te poate ajuta in numeroase domenii de cariera. Insa, intr-adevar, orice limba straina aduce un plus de valoare.
 

7. Contribui la cultura mondiala

Daca iti doresti sa contribui la cultura mondiala in orice domeniu, profesional sau academic, va trebui sa-ti cunosti subiectul foarte bine. Kylie Rochford, absolventa la Case Western Reserve University, spune ca acesta a fost unul dintre motivele deciziei ei: „Studiile de licenta mi-au oferit sansa sa inteleg informatia existenta in domeniul meu. Scolile masterale imi ofera oportunitatea sa contribui la acele informatii.”


Daca iti doresti sa studiezi la master in strainatate, te invitam sa pariticipi pe 23 octombrie la QS World Grad School Tour, sa descoperi universitati de top din SUA, Marea Britanie, Franta, Austria, Italia, Elvetia, si alte tari. Poti afla mai multe despre programele de masterat si doctorat disponibile in cadrul acestor universtiati, despre cursuri si viata de student, despre campusuri, despre procesul de admintere, costuri si finantari.

Participarea la eveniment este gratuita, intra pe site pentru agenda evenimentului si mai multe detalii.
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!