Descoperirea oamenilor de stiinta pe Marte care va revolutiona lumea

0 stele

2301 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Descoperirea oamenilor de stiinta pe Marte care va revolutiona lumea

Oamenii de știință au făcut o descoperire uluitoare pe Planeta Marte, numită și planeta roșie, care nu este în totalitate cercetătată.

UPI.com anunță că Marte ar putea fi gazda unora dintre cei mai vechi vulcani din sistemul nostru solar, conform unor noi analize asupra unui fragment de meteorit marţian care a fost descoperit în Africa în 2012, însă informațiile au fost făcute publice abia acum. Echipa de cercetători, care a studiat multe fragmente de meteoriţi de-a lungul anilor, a analizat şi fragmentul de meteorit denumit Northwestern Africa 7635.

Majoritatea meteoriţilor au ajuns pe Terra în urmă cu un milion de ani, când un obiect de dimensiuni mari a lovit planeta Marte, generând dislocarea unei cantităţi semnificative de roci, din care mare parte erau de provenienţă vulcanică. Cercetătorii care au analizat Northwestern Africa 7635 au stabilit că este un fragment de rocă vulcanică marţiană şi că ar fi fost fasonată în urmă cu 2,4 miliarde de ani. Au mai fost găsite anterior 11 fragmente similare de meteorit care aveau o compoziţie chimică similară. Toate fragmentele au fost găsite în aceeaşi pătură terestră a Terra, sugerând că au fost desprinse din Marte şi au căzut pe Terra în acelaşi timp.

''Observăm că provin dintr-o sursă vulcanică similară'', a declarat Tom Lapen, profesor de geologie la University of Houston. ''Ţinând cont de faptul că aceste fragmente au acelaşi timp de desprindere, putem concluziona că acestea provin dintr-o locaţie comună de pe Marte'', conform lui Tom Lapen, care a detaliat alături de colegii săi analiza asupra fragmentului Northwestern Africa 7635 în revista de specialitate Science Advances.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: MARTE  stiinta    descoperire marte  oameni marte 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!