Desen subacvatic intr-un acvariu imens la 18+ festival

0 stele

464 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Desen subacvatic intr-un acvariu imens la 18+ festival

18+ baga artistii la apa! Un acvariu imens urmeaza sa fie amplasat pe Dealul Cetatuii in incinta festivalului pentru a gazdui aceasta experienta. Artistul polonez Sebastian Grabowski prezinta la 18+ o fabuloasa instalatie de desen subacvatic de aproximativ 6 metri cubi si va sustine cu aceasta ocazie un workshop aferent. 

Artistul spune ca a creat instalatia pentru a-i face pe oameni sa experimenteze un alt mediu. “Apa formeaza in jurul omului un fel de camp protectiv. Presiunea iti invaluie intreg trupul si face ca pana si sunetele cele mai apropiate sa para ca si cum vin de foarte departe. intr-un astfel de mediu omul devine mult mai constient de propriul corp, de fizicalitatea sa. Inspira, expira. Limitarile pe care le simte in acest mediu ii dezvaluie noi posibilitati de a se exprima. Insasi miscarea mainii in timp ce deseneaza este schimbata. Trebuie sa te lasi surprins de rezultatul muncii tale.” explica Grabowski.

Instalatia face parte dintr-o serie de astfel de lucrari cu care artistul vrea sa testeze potentialul a diferite locuri si medii de a influenta actul creativ. in sensul asta, momentan Grabowski lucreaza la o sculptura muzicala destinata copiilor nevazatori. Sculptura vrea sa-i ajute pe copii sa construiasca harti imaginare.

Inscrie-te la workshop!

Daca vrei sa simti pe piele ta cum e sa creezi sub apa, inscrie-te la workshop trimitand un mail la adresa 18plusfestival@gmail.com cu titlul “workshop de desen subacvatic”. Pentru a participa, trebuie sa ai minimum 18 ani. Instrumentele necesare si costumul de scuba ti le pregatim noi.

Durata participare la atelier per persoana: aproximativ 20 minute.

Instalatia o sa fie deschisa si publicului larg la festival, iar experienta o sa poata fi urmarita live din exterior de orice doritor. Prioritate insa in ordinea de acces in acvariu o sa aiba cei care se inscriu la workshop.

18+ festival se intampla la Cluj-Napoca, pe Dealul Cetatuii in perioada 17-18 mai. Mai multe detalii despre eveniment gasesti la www.18plusfestival.ro si www.facebook.com/18plusfestival.
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!
 
 

Studentie.ro iti recomanda

ITFest revine cu o noua editie! ITFest revine cu o noua editie!