Despre profesorat cu dna Conf. dr. Nadina Visan

Despre profesorat cu dna Conf. dr. Nadina Visan 4 15
4 stele

10658 vizualizari  |  1 comentariu

Despre profesorat cu dna Conf. dr. Nadina Visan

Studentie.ro iti propune inca o data o incursiune in lumea universitara, alaturi de o profesoara care s-a facut remarcata prin darul sau pedagogic dar si prin talentul de traducator. Numele ei este Nadina Visan, Conf. dr. la Universitatea Bucuresti.


Studentie.ro: Ne puteti spune de ce v-ati ales meseria de profesor universitar si de ce nu ati optat de exemplu sa fiti freelancer ca traducator ? A fost vorba de o pasiune pentru didactica?

Conf. Dr. Nadina Visan: In 1994, cind am terminat eu facultatea, erau inca la moda profesiile traditionale, de profesor, de doctor, de avocat etc. Cred ca promotia noastra, prima care a intrat la facultate dupa Revolutia din 1989, a fost si una dintre primele promotii care au produs traducatori. Am avut citiva colegi care au optat in anul III pentru aceasta specializare, insa eu nu am fost printre ei. Recunosc, imi doream foarte mult sa fiu profesoara, la fel ca parintii mei. Inca din liceu ma gindeam la acest lucru si eram pregatita sa ma duc la tara si sa imi fac stagiatura, ca orice absolvent din acei ani. Apoi a venit Revolutia si am avut norocul sa pot da concurs si ramine direct preparator la Facultate. Eu am terminat specializarea Engleza-Latina si mi-aduc aminte ca in primii ani de predare am primit si seminarii de latina. Am abordat aceasta profesie cu mult entuziasm si cred ca, in ciuda tuturor transformarilor din ultimii ani, nu mi-a pierit entuziasmul chiar de tot...

Studentie: Ce realizare profesionala v-a ramas cel mai mult in suflet ?

N.V. :  Nu ma pot hotari sa raspund la aceasta intrebare. Inclin sa spun ca faptul ca mi-am dat doctoratul in domeniul lingvisticii a fost una dintre cele mai importante, daca nu cea mai importanta, realizare de pina acum. Pentru fiecare dintre noi, doctoratul e un moment important, la finele caruia incepi sa simti ca te-ai maturizat profesional. Dar pentru mine, recunosc, e la fel de important si sentimentul de bunastare pe care il am cind ma intilnesc cu studentii pe holurile cladirii din Pitar Mos si ii aud intrebindu-ma „Cind mai facem ore cu dumneavoastra?” Recunosc ca atunci ma gindesc ca am realizat ceva, fara falsa modestie.

Pagini:  1  2

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: INTERVIU  FACULTATE  PROFESOR UNIVERSITAR  profesor-elev 
Comentarii

Raspunde-i

Doamna profesoara Nadina Visan este una dintre cele mai bune profesoare de la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine. Explica foarte bine si, in general, le este draga studentilor. Ma bucur ca am avut-o drept profesoara. Intotdeauna mi-o voi aminti ca pe un profesor inspirat care ne-a inspirat si pe noi, studentii..

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!