Dictionar roman – englez / englez - roman

0 stele

571 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Dictionar roman – englez / englez - roman


Caracteristica acestor dictionare este un vocabular bogat (circa 30.000 de cuvinte fiecare). Materialul lexical este aranjat pe familii de cuvinte. Astfel, la unele cuvinte-titlu, la sfarsitul articolului, dupa semnul #, se dau variante din familia de cuvinte a lor, marcate cu caractere groase. Dupa ele urmeaza expresii sau/si locutiuni, daca este cazul, tiparite in italice.


O alta caracteristica a acestor dictionare este transcrierea fonetica a cuvintelor-titlu, mult mai apropiata de pronuntarea cuvintelor englezesti, care nu este deloc usoara pentru vorbitorul de limba romana.


Asadar, va oferim doua dictionare moderne, actuale si explicite, gandite sa fie de folos, in mod special, vorbitorilor de limba romana, intr-o noua editie imbogatita si revizuita.


Prin urmare, la cuvintele romanesti cu polisemie bogata, prin explicatiile date in paranteza sau prin exemplele prezente la unele sensuri, s-a urmarit clarificarea cititorului, in asa fel incat acesta sa poata alege corespondentul englezesc potrivit contextului pe care il are de tradus.


Ceea ce ii confera un caracter practic, modern si util este faptul ca se includ pe langa cuvintele, sintagmele si expresiile englezesti, neutre stilistic, si corespondenti familiari sau din  slang, cand este cazul, dar si variantele americane, bineinteles, atunci cand acestea sunt diferite de termenii din engleza.


Dictionarele sunt utile elevilor, tuturor celor care studiaza limba engleza, celor care citesc in aceasta limba, traducatorilor etc. Este o carte pe care o poti lua cu tine in concediu, in excursii sau la scoala si in care sa gasesti un vocabular amplu, locutiuni si expresii uzuale intrate recent in limba engleza.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: LIMBA  DICTIONAR  englez-roman  meteor press  studiaza 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!
 
 

Studentie.ro iti recomanda

'Leadership strategic', de John Adair "Leadership strategic", de John Adair