DIN IANUARIE 2008 SE SCHIMBA CODUL CAEN

0 stele

3490 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

DIN IANUARIE 2008 SE SCHIMBA CODUL CAEN

Noua versiune a clasificarii activitatilor economice (CAEN) a intrat in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2008. Contine 101 noi clase de activitate, fiind mult mai detaliata decat versiunea actuala. Agentii economici isi vor putea schimba codul activitatii contra unei sume de minimum 30 de lei, la oficiile Registrului Comertului.

Potrivit oficialilor din cadrul Institutului National de Statistica (INS), in noua versiune se regasesc patru noi sectiuni, 26 diviziuni, 48 de grupe si 101 clase in plus fata de versiunea actuala. Aceasta inseamna ca firmele au mai multe optiuni pentru a se incadra intr-un domeniu economic sau altul.

Cel mai important efect al acestei schimbari il reprezinta recodificarea agentilor economici. Aceasta se va face contra cost, pe masura ce agentii economici vin la Oficiul Registrului Comertului pentru diferite operatiuni.

Minim 30 de lei pentru efectuarea modificarii

"Se recomanda comerciantilor solicitarea actualizarii obiectului de activitate odata cu modificarea altor elemente ale actului constitutiv", a explicat directorul general al ONRC. "In acest caz, la costurile aferente mentiunii solicitate de comerciant se adauga urmatoarele costuri:

- inregistrarea in registrul comertului a unui element al actului constitutiv: 30 de lei
- preschimbarea certificatului de inregistrare in mod curent, ca urmare a unor modificari: 10 lei, a mai transmis ONRC.

Vestea buna este ca, deocamdata, nu a fost impus un termen limita pentru modificarea actelor. Insa, asa cum vor constata companiile pepropria "piele", modificarile le vor fi necesare in momentul in care vor avea de rezolvat orice fel de problema in care sunt implicate autoritatile publice. In primul rand, cele legate de Fisc.

Un alt exemplu: modificarea va fi automat necesara daca intreprinzatorii doresc sa depuna un proiect pentru a obtine finantare europeana si documentele solicita precizarea codului CAEN dupa noua versiune.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: IANUARIE  CODUL  CAEN  Asociatia Schimba Romania 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!