Domeniul supravegherii video acum sub lupa: noile sisteme si preturile lor

Domeniul supravegherii video acum sub lupa: noile sisteme si preturile lor 5 1
5 stele

947 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Domeniul supravegherii video acum sub lupa: noile sisteme si preturile lor

Supravegherea video este din ce in ce mai prezenta in viata noastra. La fiecare colt de strada suntem supravegheati, in fiecare magazin gasim cateva camere si chiar si in casele prietenilor sau ale vecinilor descoperim aceste dispozitive. Lasand la o parte ideea de violare a intimitatii, supravegherea video este chiar eficienta si poate aduce un mare plus, atat acasa, cat si intr-o afacere.
Nu este de mirare, asadar, ca site-urile destinate supravegherii video si a sigurantei au ajuns la un numar impresionant.


Ce se gaseste in oferta acestor site-uri si care sunt preturile?

Am luat drept exemplu unul dintre cele mai mari site-uri de supraveghere din Romania, SKUT.ro, si am descoperit urmatoarele lucruri.

Produse

In ceea ce priveste produsele, varietatea este foarte mare. Este un site destinat atat profesionistilor, care isi doresc sisteme de supraveghere ultra performante, cat si amatorilor, care isi doresc sa obtina un minim de la sistemul achizitionat.


Categoria camerelor de supraveghere aduce in fata utilizatorilor sute de produse care mai de care mai interesante. Pentru cei care isi doresc o varianta ieftina si eficienta, exista camere de supraveghere analogice. Produse de Samsung, Hikvision, Amvi sau Dahua,  acestea au preturi decente, care incep de la doar 70 de lei. Evident, cei cu dare de mana pot achizitiona o camera de supraveghere analogica de exterior de la Hikvision care costa nu mai putin de 13000 de lei. Aceasta insa este o exceptie. Majoritatea produselor au un pret decent si permit crearea unui sistem de supraveghere video fara prea mari eforturi financiare.

O alta categorie foarte populara de produse este cea de camere de supraveghere IP. Moderne, foarte flexibile atunci cand vine vorba despre supraveghere, despre calitatea imaginilor si despre modul in care acestea sunt transmise, camerele IP sunt din ce in ce mai populare. Daca pana acum ceva timp, pretul unei astfel de camere era destul de mare, o camera analog fiind mult mai rentabila, in ultima vreme preturile au inceput sa se egalizeze. Este adevarat ca nu ai cum sa cumperi o camera IP cu mai putin de 280 de lei, insa cea mai scumpa camera nu depaseste 9000 de lei, asa cum o face cea mai scumpa varianta a camerelor analog. In ceea ce priveste producatorii, aceiasi producatori care fac legea in domeniul analog, o fac si aici.


Ramanem la categoria supraveghere video si descoperim NVR-urile si DVR-urile. Evident, produse de aceiasi Hikvision, Samsung, Dahua sau Amvi, insotiti de cativa producatori mai mici, aceste parti centrale ale sistemului de supraveghere video vin intr-o diversitate foarte mare.


Daca urmaresti sa cumperi un NVR, pretul pe care trebuie sa il platesti pentru el este de minim 446 de lei. In functie de numarul de canale si de specificatii ( rezolutie, capacitate de stocare, intrari si iesiri video si audio ), pretul creste semnificativ, putand sa ajunga la 12000 de lei pentru un NVR de 64 de canale de la Samsung.
In tabara DVR-urilor, cea mai ieftina varianta este foarte accesibila, fiind un dispozitiv de la Amvi, cu 4 canale, care costa doar 256 de lei in timp ce varianta cea mai costisitoare costa 130000 de lei si  este o solutie performanta produsa de cei de la Hikvision.


Din oferta magazinelor nu lipsesc nici accesoriile destinate supravegherii video, extrem de importante de altfel. Microfoane, cabluri, mufe sau carcase, toate pot sa decida calitatea imaginilor surprinse de o camera, asadar, atunci cand urmeaza sa iti creezi un sistem de supraveghere video, este bine sa nu neglijezi aceasta categorie. Din fericire, accesoriile nu sunt scumpe, insa daca nu sunt alese cu atentie, pot creste inutil factura cu cateva sute de lei.


Supravegherea video pare a fi categoria principala in oferta principalilor furnizori din domeniu,insa pe langa camere, DVR-uri si NVR-uri, utilizatorul poate descoperi si sisteme de alarma, sisteme de control acces, detectoare de incendiu sau interfoane si videointerfoane. Practic, tot ceea ce ai putea avea nevoie pentru un control total asupra unui spatiu.

Preturi

Dupa cum se observa, preturile pentru sistemele de supraveghere si in general pentru dispozitivele ce ofera siguranta pot sa fluctueze foarte mult. De la camere care costa doar 70 de lei, pana la dispozitive care trec cu usurinta de 10 000, acestea acopera o varietate foarte mare de cerinte. Ceea ce este cert insa, este faptul ca traim intr-o perioada in care oricine isi poate construi un sistem de supraveghere fara sa aiba nevoie de un buget consistent. Tot in oferta www.Skut.ro, cel mai ieftin sistem de supraveghere gata construit este doar 479 de lei, asadar, o investitie minima, dat fiind rezultatul obtinut.
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: Camera  sistem  camera video  supraveghere  camera analog 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!