Doua nume noi pe scena 18+ festival - muzica electronica face Cetatuia sa vibreze intr-un show teatral

0 stele

537 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Doua nume noi pe scena 18+ festival - muzica electronica face Cetatuia sa vibreze intr-un show teatral

Dupa confirmarea a doua nume sonore pe scena festivalului pentru seara de 18 mai, Club des Belugas si Dunkelbunt and The Secret Swing Society, 18+ dezvaluie si doi dintre artistii care vor concerta in prima seara a evenimentului. AlgoRythmik (Franta) si Feindrehstar (Germania) vor face Cetatuia sa vibreze intr-un show teatral. Reteta include: atacuri electronice, stratch-uri caustice, un groove omniprezent, ornamente ghiduse de funk, jazz si afro, papusi, masti, costume si decoruri care promit sa ne duca pe alta planeta.

Biletele sunt disponibile in reteaua Eventim. Ca si anul trecut, studentii beneficiaza de reducere.

ALGORYTHMIK

Din 2009 incoace, trio-ul francez AlgoRythmik loveste scenele europene cu “atacuri electronice, stratch-uri caustice si un groove omniprezent”, dupa cum descriu insasi artistii. Cunoscuti pentru caracterul teatral al prestatiilor lor live, Algorythmik aduc pe scena un univers pe cat de ciudat, pe atat de fascinant, folosindu-se de tot felul de masti, papusi, costume si decoruri in conturarea lui.

 Electro, hip-hop, big beat, jazz, swing, muzica base sunt cateva din etichetele cu care a fost descris soundul AlgoRythmik, dar adevarul e ca prestatiile lor se avanta constant la improvizatii imprevizibile, fiind greu sa-i inchizi in colivia unui gen.

FEINDREHSTAR

Legendarul DJ de radio, John Peel spunea ca muzica e cea mai interesanta cand iti creeaza stari noi. Feindrehstar sunt porniți sa creeze un sunet nou iesind din tiparele tonale pe care le cunoastem deja. Colectivul de muzicieni format in Jena (Germania) se adanceste pe scena atat de mult in sufletul a ceea ce inseamna ton si ritmica incat, combinata cu dans, muzica lor iti da o stare de betie spirituala. Cu o prezenta unica pe scena si instrumentație fina, artistii produc un spectacol hand-made, live, de calibrul unei fiare dezlantuite. Integrand tobe, percutie, bass, sunetul unic de pian Rhodes, 2 alamuri, sampling cu un Kaos-Pad si scratch-uri pe vinil, Feindrehstar creeaza un adevarat studio hipnotic plasat exact la mijloc intre scena live si cea de clubbing.

Cei 7 muzicieni reusesc sa obtina o simbioza extatica intre liniste si zgomot, imbinand funcționalitatea ritmului cu ornamente ghiduse de funk, jazz si afro in care amesteca si un strop de 'nu te poți abtine de la dans', putin contur de house si o doza decenta de hip hop.

18+ festival se intampla la Cluj-Napoca, pe Dealul Cetatuii in perioada 17-18 mai. Mai multe detalii despre eveniment gasesti la www.18plusfestival.ro si www.facebook.com/18plusfestival.
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!
 
 

Studentie.ro iti recomanda

ITFest revine cu o noua editie! ITFest revine cu o noua editie!