Echipa din China castiga finala internationala a competitiei pentru studenti Henkel Innovation Challenge 2012

0 stele

774 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  |  8 mai 2012

Echipa din China castiga finala internationala a competitiei pentru studenti Henkel Innovation Challenge 2012

Doi studenti din China - Cheung Hoi Fai si Sun Yi – de la Universitatea de Stiinta si Tehnologie din Hong Kong au castigat finala internationala a competitiei pentru studenti Henkel Innovation Challenge, desfasurata in prima saptamana a lunii mai la Varsovia, in Polonia.

Produsul viitorului care a convins juriul international ca ar merita sa fie implementat in anul 2030, "Loctite Watts",  converteste caldura reziduala in energie utilizabila, atunci cand produsul este aplicat intre componentele unui dispozitiv electronic special.

Multumita dezvoltarii nano-tehnologiei, in 2030 produsul va putea recicla cu usurinta energia utilizata.Aflata la editia a 5-a, competitia internationala de idei inovatoare de produs, Henkel Innovation Challenge, a adus fata-n fata proiectele creative ale celor mai bune echipe de studenti din 23 de tari din Europa (inclusiv Romania), regiunea Asia-Pacific si, pentru prima data si din Statele Unite ale Americii si Mexic.

 

Echipa castigatoare din fiecare tara a fost apoi invitata la Varsovia, pentru a-si prezenta conceptul de produs al anului 2030 in marea finala internationala. "Timp de 2 zile pline, echipele de studenti din cele peste 20 de tari care s-au calificat in marea finala internationala, si-au prezentat conceptele de produs pentru viitor, au raspuns intrebarilor mentorilor Henkel, iar unele echipe au ramas sa lucreze pana tarziu in noapte la prezentari", declara Franca Cristofoletto, Employer Branding Manager si coordonatorul proiectului.

"Evenimentul a meritat intr-adevar toate eforturile: am fost impresionati de creativitatea, profesionalismul si spiritul de echipa de care au dat dovada toti studentii."

Castigatorii competitiei vor primi un bilet "in jurul lumii" si vouchere de calatorie in valoare de 1,000 euro fiecare. Echipele care au ocupat locurile 2 si 3, respectiv Croatia si Franta, au castigat de asemenea vouchere de calatorie. In plus, Henkel va invita cele mai bune trei echipe – China, Croatia si Franta – la sediul din Düsseldorf, unde se vor intalni personal cu CEO-ul Henkel, Kasper Rorsted.

Romania a fost reprezentata in finala internationala de la Varsovia de echipa "Topnotchers" din Bucuresti, formata din Alina Mereuta si Smaranda Ardelean, studente in anul II la masterul Marketing strategic, din cadrul Facultatii de Marketing, Academia de Studii Economice Bucuresti.

"HIC5 a reprezentat pentru noi o oportunitate excelenta de dezvoltare si invatare, atat profesionala, cat si personala. Claudia Dragoescu-Nicolescu, mentorul nostru din partea Henkel Romania, ne-a sprijinit pe parcursul intregii competitii cu sfaturi si  informatii pe care cu siguranta le vom folosi cu succes si in carierele noastre viitoare", declara reprezentantele Romaniei in finala internationala. "In final, simtim ca am castigat foarte mult prin participare: prieteni, experienta multiculturala, abilitati si cunostinte noi. Au fost trei zile pe care ni le vom aminti cu mult drag", adauga romancele.


Despre Henkel Innovation Challenge
Henkel Innovation Challenge este o competitie internationala anuala adresata studentilor pasionati de business si inovatie, aflata la a 5-a editie si care se desfasoara in prezent in 23 tari din Europa, America si regiunea Asia-Pacific. La nivel international, aceasta competitie a fost premiata cu "Global HR Excellence Award" in anul 2007.

Material foto disponibil pe http://www.henkelchallenge.com

Henkel opereaza la nivel global cu marci si tehnologii grupate in trei divizii: Detergenti si Produse pentru ingrijirea locuintei, Cosmetice/ Produse de toaleta si Adezivi Tehnologii. Companie fondata in 1876, Henkel detine pozitii fruntase, atat pe pietele destinate consumatorilor finali, cat si pe cele adresate clientilor industriali cu marci de top precum Persil, Schwarzkopf si Loctite.

Henkel are peste 47,000 de angajati la nivel global si a raportat in anul fiscal 2011 venituri de 15,605 miliarde EUR si un profit operational ajustat de 2,029 miliarde EUR. Actiunile preferentiale Henkel sunt listate la bursa germana DAX, compania fiind prezenta si in clasamentul Fortune Global 500.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!