Echos Francophones la prima Cafenea Literara din 2013

0 stele

522 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Echos Francophones la prima Cafenea Literara din 2013

Asociatia Studentilor Francofoni din Iasi si Lectoratul Francez din Iasi, invita liceenii si studentii iubitori de francofonie si de literatura sa participe pe data de 14 martie 2013, ora 18:30, in libraria Librarium din Palas Mall, la prima cafenea literara din cadrul concursului national de poezie si proza in limba franceza, Echos Francophones.

In cadrul acestei cafenele literare se va discuta despre: Fenomenul poeziei contemporane si Scriitorul- intre meserie si vocatie. Ca invitati ii avem pe doamna lector de limba franceza din Iasi, Elena Thuault si doamna Daniela Gifu- cercetator postdoc. la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iasi, Facultatea de Informatica, autorul volumului de poezii „PACATUL NELINISTII / LE PÉCHÉ DE L’INQUIÉTUDE”, alaturi de care vom incerca sa redescoperim poezia contemporana.

De asemenea, participantii vor avea ocazia sa recite, sa asculte si sa discute pe marginea unor opere literare propuse de organizatori si sa interactioneze cu personalitati culturale din Iasi. Accesul la aceste creatii literare supuse analizei se va realiza si intr-o maniera mai putin conventionala, aflata la cumpana artelor clasice: teatru si muzica.

Acest eveniment este organizat in cadrul concursului de poezie si proza in limba franceza Echos Francophones ajuns in acest an la cea de-a VIII-a editie si va fi urmat de o a doua cafenea literara. Rolul acestora este constituit de familiarizarea cu temele propuse anul acesta pentru concurs: Le cri de l’âme francophone, La guerre des mots si Les rêves qui mènent nulle part, de dezbaterea lor pe baza textelor inscrise in concurs, precum si pe baza altor opere provenite din spatiul francofon. Cele doua cafenele vor suscita controverse cu privire la actualitatea fenomenului numit „poezie”, in special in rândul tinerilor de astazi.
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: cafeneaua literara  aefi  evenimente iasi 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!