ESN UniBuc

0 stele

2324 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

ESN UniBuc

Sectiunea ESN a Universitatii din Bucuresti (ESN UniBuc) este formata, in mare parte, dintr-un grup de fosti studenti Erasmus, care pe parcursul stagiilor lor in strainatate au devenit constienti de oportunitatile oferite de aceasta bursa, au putut profita pe deplin si le-au apreciat.

 

Dorinta de a initia ESN UniBuc a aparut dintr-un sentiment de recunostinta pe care au vrut sa il arate celor care le-au venit in ajutor pe durata stagiilor lor. Din acest motiv, echipa ESN UniBuc doreste sa le ofere viitorilor studenti Erasmus suportul de care vor avea nevoie pentru a se bucura de o experienta pozitiva si de neuitat pe durata stagiului lor Erasmus.

Infiintarea sectiunii ESN UniBuc a inceput in august-septembrie 2009 si s-a finalizat in ianuarie 2010 prin aprobarea primita din partea ESN International. Din momentul inceperii activitatii sale, ESN UniBuc lucreaza in colaborare cu urmatoarele departamente ale Universitatii din Bucuresti: Biroul Erasmus si Departamentul Servicii Studenti. De asemenea, colaboreaza si cu departamentul Erasmus din cadrul ANPCDEFP (Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale).

Activitatile principale desfasurate de ESN UniBuc si adresate studentilor straini veniti in Bucuresti sunt: un program de mentorat implicand activ studentii romani ai Universitatii in ghidarea studentilor Incoming, evenimente culturale relevante pentru reliefarea culturii si traditiilor romanesti, excursii pentru a le trezi curiozitatea cu privire la frumusetile naturale si monumentele cultural-istorice reprezentative pentru Romania, activitati de recreere (petreceri tematice, actiuni in aer liber etc.) in cadrul carora studentii Erasmus ajung sa interactioneze intr-un cadru informal. De asemenea, se promoveaza si sa incurajeaza in randul studentilor Universitatii aplicarea pentru o bursa Erasmus, precum si implicarea activa in cadrul ESN.

Daca esti interesat de programul Erasmus sau ai fost student Erasmus si ai vrea sa te alaturi echipei ESN UniBuc, contacteaza-ne pe adresa de mail esn.unibuc@gmail.com.


 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: STUDENTI  ESN  UNIBUC  Universitatea Bucuresti 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!