Esti usor de distras? S-ar putea sa fii un geniu creativ!

0 stele

890 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Esti usor de distras? S-ar putea sa fii un geniu creativ!

Poti sa inveti cu radioul aprins sau in timp ce alti oameni discuta in jurul tau? Un nou studiu realizat de Northwestern University arata ca daca te lasi cu usurinta distras de mediul inconjurator este foarte posibil sa ai o creativitate de invidiat. Potrivit Science Daily aceasta este prima dovada ca incapacitatea de a filtra eficient informatia senzoriala irelevanta din mediul inconjurator poate fi asociata cu o creativitate sporita.


Cu alte cuvinte, oamenii foarte creativi sunt mai predispusi la a remarca in jurul lor detalii pe care, o minte mai putin creativa le poate ignora fara probleme. Asadar, este foarte posibil ca incapacitatea de concentrare sa fie uneori doar PR-ul lipsit de talent al unei minti foarte inzestrate.


Studiul s-a efectuat pe 100 de indivizi carora li s-a testat prin teste de gandire divergenta (modul stiintific de a evalua gandirea creativa) creativitatea. In acelasi timp, oamenii de stinta au studiat la aceste persoane  markerii neuronali de suprimare a fasciculului senzorial, adica raspunsul care apare in 50 de milisecunde dupa ce un stimul a ajuns la noi in creier. Persoanele care au fost cotate ca fiind creative in urma testelor de creativitate s-au dovedit a fi bune si la filtrarea distragerilor. In schimb, persoanele cotate ca fiind deosebit de creative, au avut rezultate slabe la testele care cuantificau cat de usor se pot lasa distrase de stimuli irelevanti din jurul lor.


Prin urmare, se pare ca persoanele foarte creative se lasa foarte usor distrase de stimuli irelevanti pentru ceea ce studiaza la un moment dat, pentru ca acestea tind sa absoarba mult mai multa informatie din jurul lor si sa o transforme in idei noi si originale. Asadar, persoanele foarte creative au o viata mai bogata si mai plina de semnificatii pentru ca ele traiesc viata la nivelul experientelor celor mai subtile. Astfel de persoane se vor opri adesea pe strada pentru a mirosi un trandafir sau pentru a admira o frunza in cadere.


Daca simti ca te incadrezi in aceasta categorie de oameni, ei bine, trebuie sa stii ca alti  oameni asemeni tie au fost personalitati precum Marcel Proust, Franz Kafka sau Charles Darwin.


Foto: blog.cengage.com
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!