Expresiile faciale pozitive diminueaza agresivitatea

0 stele

890 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Expresiile faciale pozitive diminueaza agresivitatea

Perceperea unor expresii faciale neutre ca fiind pozitive poate avea o influenta benefica asupra tinerilor cu porniri agresive, sugereaza un nou studiu.

Studiul, condus de cercetatorii Marcus Munafo si Ian Penton - Voak de la Universitatea din Bristol, Marea Britanie, a analizat legatura dintre recunoasterea emotiilor transmise de o expresie faciala neutra si gandurile si comportamentele agresive, atat la adultii sanatosi, cat si la tinerii cu porniri violente si chiar si cu antecedente penale.

Studiul a demonstrat ca este posibila modificarea perceptiei asupra unui chip neutru si incurajarea trecerii de la o perceptie ostila la una pozitiva.

Un grup de 40 de voluntari sanatosi a fost "antrenat" sa perceapa mai emotii pozitive in expresii faciale neutre, fiindu-le sugerat ca anumite expresii faciale de acest tip exprimau, de fapt, fericire, buna dispozitie.

Efectele pozitive nu s-au lasat asteptate: cand experimentul a fost realizat asupra tinerilor cu trasaturi agresive de personalitate, ulterior acestia au devenit mai putin violenti si impulsivi, dovedind mai mult autocontrol.

Expertii au concluzionat, astfel, ca perceptiile oamenilor se pot modifica foarte usor si ca un simplu zambet poate avea un efect benefic asupra celor care experimenteaza stari negative de spirit.

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre:  efecte pozitive  PERSONALITATE  expresii faciale 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!