Fabuloasa viata a miliardarului Michael Dell

0 stele

574 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Fabuloasa viata a miliardarului Michael Dell

Cu o avere estimata la 18,6 miliarde de dolari, Michael Dell este unul dintre cei mai bogati oameni din lume. Ca si Bill Gates, Michael Dell a renuntat la studii pentru a se apuca de ceva mai serios. El a abandonat cursurile la Universitatea din Texas (Austin) pentru a fonda Dell Computer Corp. Avea doar 23 de ani cand compania lui a avut oferta publica initiala in 1988, si, in curand avea sa devina miliardar.

Iata mai jos pe scurt care a fost drumul urmat de celebrul miliardar pana in momentul de fata:

1. Michael Dell s-a nascut pe 23 februarie, 1965 in Houston, Texas. Era fascinat de gadgeturi de la cea mai frageda varsta, asa se face ca la doar 15 ani si-a cumparat un computer Apple si l-a dezasamblat pentru a-l reface ulterior de la 0.


2. Cand era in liceu a obtinut un job la care trebuia sa faca abonamente la ziare. Cand s-a prins cum e sa folosesti o baza de date neexploatata, a castigat 18 000 de dolari intr-un singur an.


3. Desi singurul lucru care il interesa pe lume erau computerele, in 1983 a intrat la Universitatea din Texas pentru a se pregati de studii medicale. Timpul liber si-l petrecea in camera de camin imbunatatind diverse computere si vanzandu-le ulterior. In prima luna de afacere a castigat 180 000 de dolari. Desi nu si-a luat diploma de la aceasta universitate, in 1999 s-a intors in camera lui de camin din studentie pentru a face o poza.