Facebook nu mai are acces la datele utilizatorilor WhatsApp din Europa

0 stele

354 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 18 nov 2016

Facebook nu mai are acces la datele utilizatorilor WhatsApp din Europa
La presiunile organizatiilor europene care militeaza pentru drepturile consumatorilor, Facebook nu mai colecteaza datele cetatenilor de pe Batranul Continent care folosesc aplicatia de mesagerie WhatsApp.

Reteaua sociala a oprit transferul de date saptamana trecute, dar informatia a aparut abia acum, fiind publicata de Financial Times.

Facebook a achizitionat WhatsApp pentru 19 miliarde de dolari in 2014 si a inceput sa colecteze datele personale ale utilizatorilor aplicatiei de chat in august 2016. Utilizatorii aveau de ales daca doresc ca datele lor sa ajunga la reteaua sociala sau nu, insa asta nu i-a operit pe utilizatorii din Europa sa se revolte.

Mai ales pentru ca s-au simtit tradati. In urma cu doi ani, cofondatorul WhatsApp, Jan Koum, a promis utilizatorilor ca nu le va compromite securitatea datelor.

Ce va face Facebook in continuare

Reprezentantii companiei conduse de Mark Zuckerberg au declarat ca vor continua ca colaboreze cu institutiile europene si ca spera ca oprirea transferului de informatii de la WhatsApp sa fie una temporara.

Ramane de vazut daca Facebook va reusi sa convinga autoritatile europene sa-i dea voie sa acceseze din nou datele utilizatorilor de WhatsApp, iar daca acest lucru nu se va produce, ce se va intampla cu datele deja colectate pana acum.

Transferul de informatii avea ca scop principal afisarea unor reclame mai relevante pentru fiecare utilizator in parte, tinand cont de datele analitice pe care serviciul de mesagerie le punea la dispozitie.
Via Ziare.com

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!